Meny Stäng

Nu börjar vi träna igen (det behövs!)

Annons

Nu börjar vi träna igen! Vi är periodare när det gäller träning, och den senaste perioden av “oträning” har varit väldigt lång. Det, tillsammans med kortisontabletter och viktökning, gör att vi inte alls är i bra form. Men det måste vi ju försöka ändra på!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi har tränat i perioder

Du som följt vår blogg under lite längre tid vet att vi har tränat i perioder. Under 2013 körde vi stenhårt träningsprogrammet Tapout XT hemma framför TV:n under 90 dagar. När vi sedan reste Europa runt med husbil 2015 hade vi perioder när vi stod still och körde Tapout-programmet i ett förtält, som vi skaffade bara för att kunna träna. Om man jämför med nu så var vi i väldigt bra form då!

Träna efter ett långt uppehåll

Vad hände med träningen sen?

Vi har tränat i omgångar även under senare år, men perioderna mellan träningsomgångarna har blivit allt längre. Det finns förstås alltid något att skylla på. Stress, mycket att göra, resor med oregelbundna tider och event på kvällarna med bubbel och snittar till exempel. Framför allt är det ändå hälsan som har påverkat.

Många trevliga mingel med drinkar och tilltugg …

Ett år med hälsoproblem

Förra sommaren fick Peter så ont i axlar och knän att han knappt kunde gå. Efter otaliga läkarbesök, och framför allt väldigt mycket väntan mellan alla dessa läkarbesök, ordinerades han till slut en lång och tuff kortisonkur. Värken försvann så småningom, men istället gick han upp i vikt.

I våras bestämde han sig för att sluta röka, vilket förstås är fantastiskt bra för hälsan, men gjorde att han blev ännu mer sugen och hungrig … med ännu mer viktuppgång som följd. Och jag (Helena) har nog hängt med på samma väg. Mer vin och mindre träning har inte varit bra för mig heller.

Skadat knä
En kortisonspruta räckte inte … det blev invärtes kortison under ett år!

Nu har vi fått nog

Man kommer ju till en gräns till slut, när man känner att man måste göra en förändring. För Peter handlar det mycket om att kunna ha sina vanliga kläder igen. Han har en hel garderob med massor av snygga skjortor och jackor, och han kan nästan inte använda ett enda klädesplagg.

Han har köpt några stora t-shirts och tröjor och går i nästan samma kläder jämnt. Men nu har vi fått nog! Peter har precis slutat med kortisonet, och vill komma i form igen. Jag hänger gärna på, och hoppas både på bättre form och mer energi.

Garderober
Där inne hänger en massa kläder … som Peter INTE kan använda

Så här ser vår plan ut

Vi vet att det inte kommer bli helt enkelt, men vi har planerat länge för det här, så vi känner oss mentalt förberedda. Vi kommer äta bättre mat, med mer grönsaker och frukt. Vi kommer också sluta med öl och vin här hemma (en last!). Det blir kanske undantag vid särkilda tillfällen och när vi har gäster, men i övrigt blir det vatten. Vi har nu bunkrat massor av mineralvatten och fyllt kylskåpet, så att vi alltid ska ha tillgång till kallt gott bubbelvatten.

Vi promenerar till mitt (Helenas) jobb varje dag, och Peter har nu börjat jogga tillbaka. På kvällarna börjar vi nu igen med vårt “vanliga” Tapout-program framför TV:n på nedre däck. Vi har kört ett pass hittills, och har ett helt gäng framför oss.

Till att börja med kommer vi att få modifiera väldigt mycket (det är ett tufft pass och vi är väldigt otränade!), men bara vi kommer igång så är vi nöjda. Vi måste säga att det känns riktigt skönt att vara igång igen! Perfekt tid att träna nu när det blir höst och mörkare dessutom.

Hur är det för dig? Har du lätt att få till träningen, tränar du inte alls, eller är du periodare som vi?

Tapout XT

Prenumerera på vårt nyhetsbrev