Meny Stäng

Mysigt nyårsfirande i Stockholms skärgård

Hur firade du in det nya året? Vi firade i Stockholms skärgård, hemma hos Peters äldste bror Micke och hans fru Nilla. Det blev ett riktigt mysigt och trevligt nyårsfirande, och dessutom fick vi se gården de köpt för att driva vandrarhem och festlokal.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Blidö i Stockholms skärgård

Blidö är en ö som ligger i Norrtälje kommun. För att ta sig hit får man ta två bilfärjor, först en som går mellan Furusund och Yxlan, och sedan en annan som går mellan Yxlan och Blidö.

Peter och hans bröder växte upp med sommarhus här, och idag bor Peters äldste bror här tillsammans med sin fru. Dessutom har deras dotter och hennes man hus på ön.

Blidö - Nyårsfirande i Stockholms skärgård

Boende i gäststuga vid vattnet

På Peters brors tomt finns många små stugor, och vi har bott på olika ställen när vi varit på besök. Den här gången fick vi bo i en gammal och supercharmig gäststuga som ligger precis vid vattnet. Fantastiskt mysigt verkligen!

Gäststuga - Nyårsfirande i Stockholms skärgård
Stuga

Allra bäst är att man sover med utsikt ut över vattnet. Alltså, hur fin är inte den här vyn?

Utsikt över vattnt - Nyårsfirande i Stockholms skärgård
Blidö - Nyårsfirande i Stockholms skärgård

Champagnefrukost

Vi kom dagen innan nyårsafton, och på nyårsaftons morgon startade vi tillsammans med champagnefrukost uppe i Micke och Nillas hus. Det är ju inte varje dag man inleder så här, så då känner man att något speciellt är på gång.

Nyårsfirande i Stockholms skärgård
Nyårsfirande i Stockholms skärgård

Promenad i vintersolen

På dagen gick vi en promenad genom skogen, för att titta på den gård som Nilla köpt tillsammans med dottern Dessi, som också driver BlidöBygdens SkärgårdsService. Fantastiskt nog tittade solen fram, så det blev en riktigt fin promenad.

Haraldsgård

Efter en stund kom vi fram till Haraldsgård. Den här gården användes under lång tid som sommarkollo för barn, och har sedan fungerat en tid som vandrarhem och festlokal. Nu har Nilla och Dessi tagit över, och för närvarande pågår arbete med renovering av huvudbyggnaden, där det finns 56 sängplatser. Vandrarhemmet öppnar på nytt i vår.

Haraldsgård

På Haraldsgård finns också ett mysigt litet café, som har stängt nu men öppnar igen till våren. På väggen hänger Harald och Amalia. Visst är det ett mysigt ställe de har skaffat!?

Haraldsgård café
Harald och Amalia
Haraldsgård café

Nyårsmiddag

På nyårsaftonens kväll var det dags för nyårsmiddag, och vi valde att duka upp den i den lilla gäststugan där Peter och jag också sov. Verkligen mysigt att duka upp med vit duk och levande ljus i den lilla stugan!

Nyårsfirande i Stockholms skärgård

Micke och Nilla bjöd på supergoda skaldjur, och vi hade med oss gåslever och tonfiskfilé. Micke och Nillas dotter Dessi, som själv firade på annat håll, bjöd dessutom på en spännande crème Ninon (grön ärtsoppa) i form av géle, dekorerad med bland annat kaviar, dill och gräslök. Det blev med andra ord lyxig nyårsmat, men samtidigt en väldigt avslappnad middag.

WIFI.se
Nyårsfirande i Stockholms skärgård
Nyårsfirande i Stockholms skärgård
Nyårsfirande i Stockholms skärgård med hummer

Skålande och raketer på 12-slaget

När klockan slog tolv gick vi ut för att skåla in det nya året. På himlen såg vi några fyrverkerier, innan det åter blev stilla och tyst i skärgårdsnatten.

Nyårsfirande i Stockholms skärgård

Brunch på Nyårsdagen

På nyårsdagen sov vi länge, och sedan dukade vi upp en lyxig nyårsbrunch, med ägg, lax, goda ostar och lyxiga rester från dagen innan.

Nyårsfirande i Stockholms skärgård

Stort, stort TACK till Micke och Nilla för detta fina nyårsfirande!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev