Meny Stäng

Dyraste och billigaste skidorterna 2020

Annons

Vilka är de dyraste och billigaste skidorterna 2020? Vi presenterar skidindex för 20 skidorter i världen, och bjuder på några egna tips. Självklart vill vi också höra dina bästa förslag på skidorter. Framför allt undrar vi – är du sugen på skidåkning nu, eller ser du mer fram emot våren och sommaren?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Billigaste och dyraste skidorterna enligt Forex

FOREX har tagit fram ett skidindex som visar prisnivån på 20 olika skidorter runt om i världen. Jämförelsen utgår från prisläget på olika utgifter man har i samband med en skidsemester, som till exempel liftkort, hotell, öl och mat.

Billigaste skidorterna 2020

Så här läser du skidindex

De dyraste skidorterna är listade från den allra dyraste (nummer 1) och därefter i fallande skala. De billigaste skidorterna är listade från den allra billigaste (nummer 1) och därefter den näst billigaste o.s.v. Index utgår från Åre i Sverige, som har index 100.

Dyraste skidorterna 2020

De dyraste skidorterna ligger, enligt skidindex, i USA, Kanada, Japan och i Alperna. I Alperna är det framför allt kända skidorter i Frankrike och Schweiz som hamnar på listan.

 1. Aspen, USA (220)
 2. Whistler, Kanada (193)
 3. Jackson Hole, USA (187)
 4. St. Anton, Österrike (167)
 5. Val d’Isère, Frankrike (166)
 6. Verbier, Schweiz (155)
 7. Fernie, Kanada (144)
 8. Zermatt, Schweiz (138)
 9. Chamonix, Frankrike (131)
 10. Niseko, Japan (108)
Dyraste och billigaste skidorterna 2020 - Verbier, index 155
Verbier i Schweiz, foto: Pixabay

Billigaste skidorterna 2020

De billigaste skidorterna enligt skidindex ligger framför allt i de östra delarna av Europa, i länder som Polen, Serbien, Bulgarien och Tjeckien.

 1. Zakopane, Polen (38)
 2. Brezovica, Kosovo (39)
 3. Kopaonik, Serbien (51)
 4. Bansko, Bulgarien (54)
 5. Pamporovo, Bulgarien (56)
 6. Harrachov, Tjeckien (63)
 7. Vogel och Kobla, Slovenien (67)
 8. Spinleruv Mlyn, Tjeckien (71)
 9. Ruka, Finland (91)
 10. Åre, Sverige (100)
Skidorten Åre i Sverige, med index 100 i skidindex

Hur ligger andra skidorter prismässigt?

Listan är intressant, och vi kan tycka att de central- och östeuropeiska skidorterna kan vara spännande att testa. Samtidigt är det lite svårt att använda listan fullt ut eftersom många skidorter inte finns med, och eftersom det då blir svårt att få en bra överblick.

Hur är till exempel prisläget i mindre kända skidorter i Frankrike? Hur är priserna om man vill åka skidor i Italien eller Tyskland? Vad kostar det i andra svenska skidorter, jämfört med Åre? Vilken är din erfarenhet?

Mysig alpby
Den mysiga byn Reith im Alpbachtal i Österrike

Fler billiga (eller prisvärda) skidorter?

Vi har inte åkt skidor på så många håll i världen, men vår upplevelse är att till exempel Österrike kan bjuda på många fina skidorter med rimligt prisläge. Vilken är din erfarenhet? Har du tips på fler prisvärda eller billiga skidorter?

Skidsemester i Österrike

Prenumerera på vårt nyhetsbrev