Meny Stäng

Grekland, flygplatskaos och Sveriges bästa camping

Annons

Då var det måndag igen och resenyheter här på FREEDOMtravel. Förhoppningsvis publiceras dessa klockan 06:00 på morgonen som vanligt, men om de är något sena så beror det på att tidsinställningen krånglar. Vi har dock anlitat hjälp för att få problemet ordnat, så förhoppningsvis funkar det som vanligt snart igen. Dags för nyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Norwegian startar direktflyg till sex nya destinationer i Grekland

Från Stockholm–Arlanda startar Norwegian i juni direkta linjer till sex nya destinationer i Grekland. Det betyder att Norwegian under sommaren flyger till nio grekiska destinationer direkt från Stockholm. Tidigare destinationer är Athen, Chania och Rhodos. De nya destinationerna är:

 • Korfu: Startar 9 juni, med två avgångar per vecka
 • Kos: Startar 12 juni, med en avgång per vecka
 • Heraklion, Kreta: Startar 11 juni, med en avgång per vecka
 • Mykonos: Startar 10 juni, med två avgångar per vecka
 • Santorini: Startar 10 juni, med två avgångar per vecka
 • Thessaloniki: Startar 16 juni, med en avgång per vecka

SkiStar satsar på aktiva fjällupplevelser för fler: gratis prova-på för kommuninvånare

SkiStars mål är att få fler människor i rörelse och att aktivera sig. Som ett led i arbetet bjuds därför alla kommuninvånare på SkiStars destinationer i Sverige och Norge in till en dag med trail- och downhill cykling, besök i klätterparken och liftburen vandring. Det bjuds på gratis Lift- och TrailPass och rabatt på cykelhyra och SkiStars Klätterpark under hela dagen och en möjlighet att få ta del av vad hela SkiStar och destinationen erbjuder sommartid.

Böda Sand framröstad som Sveriges bästa campingresort

Böda Sand på Öland är Sveriges bästa campingresort, enligt en undersökning som gjorts av Kantar Sifo, på uppdrag av husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter. Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel, med 1145 deltagare i åldern 18-79 år. Här är 5 i topp-listan:

 1. Böda Sand, Öland
 2. Västervik resort, Småland, Västervik
 3. Kneippbyn Resort, Gotland, Visby
 4. Pite Havsbad, Norrbotten, Piteå
 5. Apelviken, Halland, Varberg

Kaos på Arlanda

Många tidningar och privatpersoner rapporterar om kaos på Terminal 5 på Arlanda, och bilder vittnar om långa köer. Människor har missat sina flyg, trots att de varit på flygplatsen i mycket god tid. Swedavia uppmanar i ett pressmeddelande (12 juni, klockan 08:02) resenärer att komma till flygplatsen så resklara som möjligt och att komma först när incheckningen öppnar, vilket ofta rör sig om 2-3 timmar innan avgång.

Swedavia, Arlanda, foto: Daniel Asplund

Visit Småland lanserar app för att locka semesterfirare till Småland

Visit Småland lanserar appen “Småländska skatter” som ska hjälpa svenska turister att upptäcka Smålands besöksmål – samtidigt som användaren samlar poäng genom att utföra ”uppdrag” och samla märken. I appen används typiska småländska ikoner, till exempel avatarer av polkagrisen, ostkakan och sagoprinsessan. Totalt finns det 100 uppdrag att klarmarkera i appen, som lanseras den 14 juni 2022.

Youtubern Tomu visar appen Smålands Skatter

Veckans reflektion

Ingen har väl undgått att höra om kaoset på Arlanda. Det är svårt att förstå att det inte går att få ordning på detta. Hur ska man våga boka en resa om man inte kan vara säker på att komma med flyget? Just nu är det skönt att resa med husbil …

Missade du förra resenyheterna? Läs Brist på resor, fest i Lübeck och evenemang i Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev