Meny Stäng

Chèvre Chaud – gratinerad getost på salladsbädd

Chèvre chaud – vilken fantastiskt god och perfekt förrätt! Det är helg nu och man har lite mer tid att experimentera i köket. Igår lagade vi en (för oss) ny förrätt, som blev riktigt, riktigt god: gratinerad getost på salladsbädd. Om du inte gjort det innan, prova detta!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Detta behöver du

Du behöver varsin skiva rostbröd, varsin skiva chèvre, rucolasallad, rödlök, några körsbärstomater, valnötter, flytande honung, olivolja och balsamvinäger. Ganska enkelt ändå, eller hur?

Gör så här

Smörstek brödskivorna och lägg dem på en plåt. Lägg en skiva chèvre på varje brödskiva och ringla över honung. Ställ ugnen på grill och gratinera på högsta effekt i ca 5 min, eller tills osten fått fin färg. Servera med sallad på rucola, hackad rödlök, några halva körsbärstomater och hackade valnötter. Ringla olivolja och balsamvinäger över salladen. Voila!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev