Meny Stäng

Vart ska man resa på vintern?

Annons

Kylan och mörkret har precis kommit och (av bitter erfarenhet) vet man ju att det kommer dröja sig kvar ett bra tag. På nätet börjar man se fler och fler konversationer av typen ”Jag vill resa bort en vecka i januari. Vart ska jag åka för att få sol och värme utan att behöva åka så långt?”. Ja, det där är ju en sådär halvomöjlig ekvation (med tanke på att vi bor bisarrt långt norrut). Här är några förslag från oss. Vilka är dina bästa tips?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1.  Europa

Värme är inte allt! Bara att komma bort och få lite nya intryck kan vara skönt. Packa vinterjackan och besök någon stad i Europa. Kanske Budapest, Berlin, Amsterdam, Krakow eller Kiev?

Budapest är en vacker vinterstad
Budapest är en vacker vinterstad

2. Nordafrika

Snabbaste vägen till värmen går ju till Nordafrika. Kanarieöarna är en klassiker, och andra alternativ är Tunisien, Egypten och Marocko. Vi tyckte bättre om Marocko än Egypten, men i Marrakech i december var det å andra sidan inte speciellt varmt …

Dromedarer
Bland dromedarer i Marocko

3. Mellanöstern

Mellanöstern ligger heller inte så långt bort och är finns många intressanta destinationer (som vi dock aldrig besökt). Vad sägs om Dubai, Förenade Arabemiraten, Jordanien eller Oman?

Mellanöstern

Prenumerera på vårt nyhetsbrev