Meny Stäng

Billigaste weekendstäderna våren 2018

Annons

Det är dags att presentera de billigaste weekendstäderna i vår. FOREX Bank har nyligen presenterat ett nytt Storstadsindex, som visar genomsnittspriser i ett antal städer som passar för att besöka över en långhelg. I detta index hittar du sammanlagt 41 städer som är billigare än Stockholm.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad är storstadsindex?

FOREX Banks Storstadsindex är en återkommande undersökning av faktisk prisnivå i ett antal storstäder. Översikten visar vad det kostar att semestra i dessa städer jämfört med Stockholm, där Stockholm har index 100. Index tar hänsyn till förhållandet mellan valutakurser samt till städernas prisnivåer avseende vanliga semesterutgifter.

Billigaste weekendstäderna i Europa

Det är som vanligt prisvärt att semestra i den östra delen av Europa. En av nykomlingarna i vårens Storstadsindex är den vackra polska staden Gdansk, som faktiskt är en av våra favoriter. Siffran inom parentes anges aktuellt index.

 1. St Petersburg, Ryssland (34)
 2. Sarajevo, Bosnien och Hercegovina (38)
 3. Belgrad, Serbien (38)
 4. Istanbul, Turkiet (39)
 5. Sofia, Bulgarien (39)
 6. Krakow, Polen (41)
 7. Tirana, Albanien (41)
 8. Bukarest, Rumänien (41)
 9. Gdansk, Polen (41)
 10. Podgorica, Montenegro (42)
 11. Riga, Lettland (43)
 12. Budapest, Ungern (46)
 13. Vilnius, Litauen (47)
 14. Warszawa, Polen (47)
 15. Zagreb, Kroatien (48)
Stora torget i Krakow
Stora torget i Krakow, Polen

Billigaste weekendstäderna utanför EuropA

Utanför Europa är det allra billigast i Manila i Filippinerna och i Ho Chi Minh City i Vietnam. Manila är knappast den charmigaste stad vi besökt, men trots det har vi bara bra (och lite galna) minnen från våra dagar där. Många av städerna på listan har vi aldrig besökt, men vi kan varmt rekommendera Kinas huvudstad Beijing.

 1. Manila, Filippinerna (31)
 2. Ho Chi Minh City, Vietnam (32)
 3. Jakarta, Indonesien (40)
 4. Bangkok, Thailand (42)
 5. Lima, Peru (43)
 6. Kairo, Egypten (44)
 7. Colombo, Sri Lanka  (46)
 8. Bombay, Indien (46)
 9. Sao Paolo, Brasilien (49)
 10. Beijing, Kina (50)
Billigaste weekendstäderna - Kina förbjudna staden
Den förbjudna staden i Beijing, Kina

Var är dyrast att spendera en weekend?

På listan finns tolv städer som passar bra för en weekend, men där man får vara beredd på priser som är högre än priserna i Stockholm. Allra dyrast är det i Reykjavik (143) och Genève (136). Andra städer som också är dyrare än Stockholm är San Francisco, Los Angeles, New York, Oslo, Sydney, London, Venedig, Köpenhamn, Amsterdam och Dubai.

Reykjaviks sevärdheter
Reykjavik är en härlig weekendstad – men dyr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev