Meny Stäng

Mexikansk mat och vietnamesiska kläder

Då var det fredag igen! En av de bästa sakerna den här veckan är att Peter varit på ett superspännande möte i Göteborg. Detta möte kan leda till riktigt intressanta saker även för dig som läsare, men vi får återkomma om det längre fram. Idag blir det istället bilder på konstnärlig sushi, äkta mexikansk mat och kläder uppsydda i Vietnam. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bästa sushin!

I början på veckan hade vi inte hunnit handla hem mat, så vi lyxade till det med hämtsushi från MGL Sushi i Bromma. Det är en liten omväg för oss att köra dit, men sååå värt det!

Sushi take away

Mexikansk mat på riktigt

I onsdags kväll träffades min forskargrupp (som jag bara är halvt om halvt associerad med nuförtiden) hemma hos vår forskargruppsledare för en mexikansk matlagningskväll. En i gruppen har mexikanskt påbrå och hade med sig ”riktiga” mexikanska recept. Vi var nästan 15 personer i köket som lagade väldigt många rätter. Man kan lugnt säga att det var kaotiskt ett tag, men fascinerande nog slutade det hela med en fantastisk buffé.

Jag kan inte redogöra för hälften av rätterna på buffébordet, men vi lagade bland annat quesadillas (stekta dubbla tortillabröd med fyllning) med bönröra, och fisktacos med picklad rödlök. Vår ”guide” i den mexikanska djungeln blandade också egen deg och stekte hemgjorda tortillas som fylldes med bland annat fetaost.

Avslutningsvis serverades vi bangladeshiska bakverk som en i gruppen, som kommer från Bangladesh, hade med sig. Sedan rullade vi hem, mer eller mindre … En supertrevlig kväll!

Mexikansk mat
Mexikansk sallad med koriander, salsa verde (med grön chili och tomatillo) samt guacamole
Mat från Mexiko
Tacochips med bönröra och guacamole, en annan sorts bönröra samt sallad med gurka och apelsin

Vietnamesiska kläder

Efter att vi skrev vårt inlägg om Hoi An i Vietnam och skräddarna där var det flera (eller nåja, två) läsare som ville att vi skulle visa upp kläderna vi lät sy upp. Vi sydde upp en hel del, men åren har gått och vi har inte så mycket kvar. Det kan kanske bero på att de inte hade några stretch-tyger och att jag lät sy upp ganska tajta klänningar och toppar, men bara kanske …

Jag sydde upp några klänningar och toppar i siden, en vietnamesisk högtidsdräkt och ett par linnebyxor (som jag har kvar). Peter sydde bland annat upp flera par gympaskor (!) som han blev supernöjd med och slet med hälsan. Dessutom sydde vi upp varsin jacka, och dessa har vi kvar!

Vietnamesiska kläder
Våra jackor vi sydde upp i Vietnam

Happy Friday!

Med lite exotisk mat och exotiska kläder önskar vi alltså en riktigt glad fredag! Nu är det din tur – vad har varit bäst under din vecka?

Missade du förra Happy Friday? Läs Pressfrukost, reportage om oss och (nästan) besöksrekord

Prenumerera på vårt nyhetsbrev