Meny Stäng

Lunchbjudning med plockmat

Annons

Igår fick vi gäster i husbåten till lunch, och vad är trevligare och enklare än en lunchbjudning med lite plockmat? Det är fortfarande lite för kallt att sitta ute på däck, men vi satt inne i köket med öppna fönster och mumsade på plockmat samtidigt som vi roades av båttrafiken där utanför. För ja, igår passerade segelbåtar, motorbåtar, gummibåtar, kanoter, en vattenskoter och människor på stand up paddle boards. Ett säkert vårtecken!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Plockmat med inspiration från Medelhavet

Det blev ett litet smörgåsbord med inspiration från Medelhavsländerna: lufttorkad skinka, breasolarullar, lantpaté med cumberlandsås, laxrullar, oliver, körsbärstomater, melon, cambozola och bröd. Gillar du också plockmat och smörgåsbord? Har du några speciella favoriter som du gärna dukar fram?

Oliver, lufttorkad skinka och körsbärstomater
Oliver, lufttorkad skinka och körsbärstomater

Recept på breasolarullar

Breasolarullar fick vi inspiration till en gång i Bergamo i Italien. Då fick vi liknande rullar serverade i en sallad. Enkla är de att göra också! Man köper helt enkelt tunt skivad breasola och rullar in lite chèvre i varje rulle.

Breasolarullar
Breasolarullar med chevre

Recept på laxrullar

Laxrullarna är precis lika enkla att göra som breasolarullarna. Lägg ut ett fyrkantigt tunnbröd, bred på ett rikligt lager med philadelpiaost, täck med ett tunt lager kallrökt lax, rulla ihop och skär i små stubbar. Om man vill kan man dekorera med små strån av gräslök.

Laxrullar med phiadelphiaost
Laxrullar med phiadelphiaost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev