Meny Stäng

Att fira Nyårsafton i olika länder

Annons

Ett riktigt Gott Nytt 2017 önskar vi alla läsare och vänner! När du läser det här har vi firat in det nya året på Wallmans salonger i Stockholm, tillsammans med våra vänner Lennart och Beata. Vi hoppas kunna berätta och visa bilder från firandet imorgon, men att rapportera klockan 06:00 morgonen efter är ju lite optimistiskt. Istället får du hålla till godo med en liten minneskavalkad från våra tidigare år, då vi firat nyårsafton i olika länder – från klubbar i Ukraina till stränder i Asien.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

2006/2007 Restaurang i Nya zeeland

Nyår på Nya Zeeland

Vi gjorde en riktig äventyrsresa runt Nya Zeeland i husbil tillsammans med Peters två söner, då 10 och 18 år. Det var första gången i våra liv som vi åkte husbil och ni vet ju vad som hände sen. Ja, vi gick och köpte en egen husbil!

Nyårsafton firade vi på en liten enkel och mysig restaurang i Wellington, på Nordön. Efteråt gick vi ut på gatorna där det var fullt av liv och fest. Dagen efter fortsatte vi mot nya äventyr med bland annat kajakpaddling, valskådning och båttur på glaciärsjö …

2007/2008 Pensionat i Mombasa

Nyår i Mombasa

Kanske har du läst Peters berättelse om vår dramatiska resa i Kenya? Vi firade nyårsafton på pensionatet Le Petit Paris tillsammans med ett holländskt och ett italienskt/nya zeeländskt par, medan oroligheterna pågick utanför murarna.

Den franska ägarinnan serverade en fantastisk fransk middag med flera rätter och vi körde en runda runt bordet då alla fick berätta vad de ville göra i livet, som vi inledde med “If I survive …” Ja, så oroligt var det faktiskt. Och ändå, en fin nyårsafton som vi aldrig kommer glömma!

2008/2009 holländska vänner i Stockholm

Holländska vänner

Precis ett år efter att vi firat nyår i ett oroligt Kenya kom Linda och Marlon, det holländska paret, och besökte oss i Stockholm. Vi tog med dem på allt från museer och restauranger till besök i Sigtuna, och på Nyårsafton följde de med oss och våra vänner Lennart och Beata till Wallmans salonger. Helt fantastiskt roligt att träffas igen under andra omständigheter!

2009/2010 Nattklubb i Kiev

Nyårsafton i Kiev

Några dagar innan bokade vi biljetter på den guldigt lyxiga nattklubben Avalon i Ukrainas huvudstad. Det gjorde man genom att åka till klubben, hänga av sig, få en rundvisning av en “manager”, gå igenom menyn, beställa vin och betala en deposit. Trots mycket noggrann bokning blev det mesta fel – men roligt hade vi ju ändå!

2010/2011 Vinkällare i Budapest

Nyår i Budapest

Vi bokade nyårsfirandet på telefon från Sverige redan innan avresa – trodde vi. I själva verket förstod de nog inget av vad vi sa. När vi kom till vinkällaren Nador Botterem visade de oss ändå till ett bord, så allt verkade vara som det skulle.

När vi fick det första glaset vin trodde vi att de var något de bjöd på innan vi fick se menyn, men tre viner och tre förrätter senare var det liksom inte läge att fråga längre. Vi serverades säkert tio olika rätter med tillhörande viner. Middagen ackompanjerades av levande musik, och inte var det så dyrt att vi behövde ställa oss och diska heller …

2011/2012 Ännu en nattklubb i Kiev

Nyår i Ukraina

Vi fastnade för det här med nyår i Kiev, så vi tog med oss Peters son Robin och hans flickvän (numera fru) Alexandra. Vi inledde med att kika på en stor utomhuskonsert som arrangerades för alla Kiev-bor mitt i stan och sedan fortsatte vi till nöjeskomplexet Arena City.

Vi hade bord (med mat och champagne) på nattklubben, som passades åt oss av vakter så vi kunde röra oss fritt mellan våningar, dansgolv, (strippklubb) och barer.

2012/2013 Strand i Malaysia

Nyår i Malaysia

För 100 ringgit (drygt 200 kronor) per person fick vi buffé, eld, lanternor och fyrverkerier på restaurang Oasis på Langkawi. Den roligaste överraskningen var att Linda Hammarberg, Ludvig och deras barn, från Mary of Rövarhamn, gjorde oss sällskap tillsammans med ytterligare en svensk familj. En väldigt trevlig nyårsafton på stranden vid långbord!

2013/2014 Restaurang på Filippinerna

Nyår på Filippinerna

Dagarna innan nyårsafton var jag riktigt magsjuk, så jag kunde inte äta så mycket av buffén med den hela grillade grisen på restaurang Toko’s som jag hade velat. Vi hade ändå en trevlig nyårsafton i Sabang på ön Mindoro.

Efteråt drog vi till den svenskägda restaurangen Tamarind, för lite snack med ägana. Tolvslaget firade vi på en bar full av biljardspelande brittiska dykare, prostituerade filippinskor och she-males.

2014/2015 Bloggfamilj i Portugal

Nyår i Portugal

Nu hade vi ju hunnit iväg på vår Europa runt-resa med husbilen! Vi frös i i december i norra Spanien (problem med gasol) och hade inga planer för nyår. Då fick vi ett mejl från Åsa, med (den fantastiskt roliga och välskrivna!) bloggen Bortugal, som undrade om vi ville fira nyår hemma hos dem utanför Lissabon.

Waow, vilken inbjudan från människor som vi aldrig träffat förut! Det blev en otroligt trevlig och mysig nyårsafton, och snart kändes det som att vi känt varandra hela livet.

2015/2016 Släktmiddag i skärgården

Förra året hade vi turen att bli hembjudna på exklusiv nyårsmiddag, med sju rätter, hemma hos Peters brorsdotter Dessi på Blidö i Stockholms skärgård. Bättre än den bästa av restauranger, och dessutom i trevligt sällskap förstås!

Vi har genom åren firat nyårsafton i olika länder, men nu senast blev det på Wallmans i Stockholm. Hur firade du in det nya året igår? Har du eller din familj speciella traditioner, eller blir det olika varje år? Har du firat nyårsafton i olika länder?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev