Meny Stäng

Ostron till middag – och andra festligheter

Annons

Då var det fredag igen och dags för “Happy Friday”. Det här ÄR verkligen en Happy Friday för oss, för ikväll är det dags för ett av årets allra största events för resebloggare: Nordic Travel Blog Summer party. Vi berättar förstås mer så snart vi hinner! Så länge kan vi berätta om förra helgens ostronfrossa och om veckans tidningsreportage.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ostron till middag

Gillar du ostron? Vi älskar skaldjur, men ostron är nog det som tagit mest tid för oss att lära oss att äta. Peter blev förtjust i det ganska snabbt, men jag (Helena) har fått “öva” lite mer, haha.

Jag håller med om att den där salta havssmaken är helt fantastisk. Konsistensen är ju liiiite besvärlig, men det går bättre för varje gång! Smaken blir allra bäst när den får lite extra sting tycker jag, med hjälp av några droppar citron eller pyttelite sambal oelek.

ostron

Hur öppnar man ostron?

Första gången vi skulle öppna ostron själva stod vi på en ställplats i Cancale (ostronens mecka!) i Bretagne på Frankrikes västkust. Jag försökte googla, men vi hade sååå dåligt internet, och utan instruktioner blir det lätt fel och lite blodspillan … Den här gången gick det bättre! Man håller fast ostronet (gärna med en handduk) och för in en kniv i “gångjärnet” – sedan vickar man tills ostronet öppnar sig.

öppna ostron

Veckans reportage

Den här veckan har vi också varit med i ett reportage i bilagan Inriktning, som distribuerades med Aftonbladet det 12 juni.

Inriktning.nu

Travel blog Party, Brunch och sillunch

Ikväll är det alltså dags för det stora Nordic Travel Blog Summer party. Runt 100 bloggare ska träffas på Sheraton i Stockholm för festligheter med mat och vin, föreläsningar (bland annat med Peter!) och prisutdelningar. Spännande!

Dagen efter (imorgon alltså) är vi bjudna på brunch och sillunch nästan samtidigt, vilket kommer bli svårt rent logistiskt. Vi (som är lite väl optimistiska ibland) trodde att vi skulle hinna båda, men nu när brunchen är senarelagd ser det svårt ut … Vi hoppas kunna ansluta till våra grannars trevliga sillunch lite senare!

Grattis till vinnaren av helikoptertur

Sist men inte minst säger vi stort GRATTIS till Jacob Ode som har vunnit en helikoptertur över Stockholm, i tävlingen som vi arrangerade i samarbete med Upplevelsepresent.se. Vinnaren har meddelats per e-post.

Din tur!

Nu hoppas jag att alla vill hjälpa till att lyfta fram allt positivt från veckan inför helgen! Vad har varit mest positivt under din vecka (stort eller litet)?

Ångbåt Stockholm
Ångbåt på andra sidan Ulvsundasjön, fotat från vår husbåt

Missade du förra Happy Friday? Läs Intensiv vecka med intervju och podd

Prenumerera på vårt nyhetsbrev