Meny Stäng

Cancale – I ostronens mecka

Igår eftermiddag kom vi fram till Cancale i Bretagne – och det här måste vara ostronens mecka! Utanför Cancale finns fullt av ostronbankar och när vi körde längs vägen möttes vi av den ena lilla butiken efter den andra som sålde ”Huitres & Moules”, det vill säga ostron och musslor.

Middag med musslor och ostron

Vi promenerade runt i Cancale och kunde förstås inte låta bli att gå in i en av alla butiker som sålde skaldjur. Det är så lockande när man förstår att allting kommer direkt från havet! Vad det blev till middag i husbilen på kvällen? Musslor och ostron förstås, och lite baguette med ost och vitt vin. Musslor har vi kokat och ätit många gånger, men ostron har vi aldrig öppnat själva förut. Så hur gick det?

Färska musslor

Att öppna ostron

Vi har aldrig öppnat ostron själva förut, så det var en utmaning. Peter angrep dem med en Morakniv medan jag googlade instruktioner. Internet fungerar inte alltid bra via simkortet på telefonen så det var inte lätt, men jag gjorde min bästa för att hjälpa till. Det första ostronet ledde till aningens blodspillan, men därefter hade Peter lärt sig tekniken. Det gäller att öppna genom att vicka med kniven precis i ”gångjärnet” och om man vill kan man hålla i ostronet med en handduk.

Om det var gott? Ojoj, vi har aldrig smakat varken ostron eller musslor som är så goda som de är här! Här kan man verkligen tala om färskt, direkt från havet. En helt fantastisk middag!

Ostron och musslor

Ostron, baguette och musslor

Cancale Frankrike

Cancale Frankrike

Cancale Frankrike

Cancale Frankrike

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.