Meny Stäng

3 bra saker med hösten

Många av våra husbilsvänner rullar söderöver nu på hösten och vi måste erkänna att vi är liiite avundsjuka. Här sitter vi i mörkret liksom. Men det finns ju faktiskt massor av saker att njuta av under den svenska hösten också, inte minst alla skaldjur och all svamp.  Idag är det “Happy Friday”  och här kommer 3 bra saker med hösten.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Hösten är vacker

Hösten är ju faktiskt riktigt vacker! (I varje fall nu, jag är inte helt säker på att jag kommer säga samma sak i november.) Träden och buskarna skiftar i varma färger och ibland när jag går hem från jobbet brinner himlen. Den översta bilden i inlägget tog jag med mobilkameran igår på vägen hem. Bilden nedanför är från precis samma ställe, när vi promenerade från husbåten till Fridhemsplan och kräftskivan i lördags.

Pampas Solna
Med utsikt över  Hornsbergs strand i Stockholm och Pampas marina i Solna

2. Tid att ta hand om sig själv

Vi vill gärna träna och äta bra, men det blir inte alltid så. Förutom att vi reser en hel del på somrarna blir det ju så lätt ett glas vin ibland … eller två. På sätt och vis är det lite skönt att hitta tillbaka till rutiner och ta hand om sig själv nu på hösten.

Vi boostar morgnarna med extra mycket frukt och grönt – allra helst avokado på mackan och grapefrukt i yoghurten. På kvällen blir det oftast fisk och en timme efter middagen kör vi ett träningspass. Våra kroppar är fortfarande helt chockade och undrar vad vi håller på med varje gång vi kör ett pass – men vi kör ändå!

Grapefrukt
Grapefrukt til frukostyoghurten är en favorit

3. Svamp och skaldjur

En av de bästa sakerna med hösten är ju all god mat. Vi har frossat en hel del i svamp den senaste tiden. Vi kan i och för sig inte skryta med att vara skickliga svampplockare, men den lättplockade svampen på ICA smakar också bra!

Hösten är ju dessutom skaldjurens tid. Vi har hunnit med både krabba och kräftor och på lördag ska vi på skaldjursbuffén på Grand Hotel i Stockholm. Den är grym så det ser vi verkligen fram emot! Självklart laddar vi för foto och film så du får “hänga med”!

Svamp
Svamp som vi har “plockat” på ICA

Saker vi ser fram emot i oktober

Förutom att vi ser fram emot morgondagens skaldjursbuffé ser vi fram emot våra två husbilsresor, till Norrköping och Västerås. Vi har fått så otroligt många bra tips av er läsare (tack så mycket!) så vi är verkligen taggade på allt vi ska se och göra i de här två städerna.

En annan spännande sak är att vi blivit återförsäljare av en produkt som vi tycker är riktigt bra. Vi berättar mer på söndag, så stay tuned!

Din tur

Nu är det din tur. Vad är det bästa som hänt under din vecka? Vad tycker du är absolut bäst med hösten?

Karlbergs slott i lördags natt
Karlbergs slott i lördags natt

Missade du förra Happy Friday? Läs Glömde min iPhone i flygplanet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev