Meny Stäng

Laga fisk – 7 dagar i veckan

Annons

Kan man verkligen laga fisk till middag sju dagar i veckan? Peter bjuder mig på fantastiskt goda middagar varje dag, och just nu blir det i stort sett bara fisk. Vi älskar verkligen fisk och det är ju en råvara som kan varieras i oändlighet. Idag bjuder vi helt enkelt på foton och inspiration för mera fiskmiddagar. Brukar du laga fisk, och vad blir det i så fall för rätter?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svårt att laga fisk?

Vi vet att en del tycker att det är svårt att laga fisk, men vi tycker nästan tvärtom. Kött blir lätt torrt eller segt, men fisk blir nästan alltid bra. Blir det inte trist då … eller dyrt? Vi tröttnar nog aldrig på fisk, som ju dessutom kan varieras i oändlighet.

När det gäller priset så kollar vi alltid noga och passar på just när det är bra priser. Peter köper oftast mycket på en gång när det är billigt och fryser in i portionsbitar. Sedan är det bara att börja laga middag!

På senare tid har det blivit lite extra lyxiga fisksorter eftersom vi gjort en del fynd i fiskdiskarna och en hel del svamp eftersom det är säsong för det. Tidigare har vi också skrivit om fiskgratäng och om fisk med goda tillbehör.

Måndag: Stekt gös

Varför inte börja veckan med stekt gös? Vanligtvis är gös en ganska dyr fisk, men när Peter hittade fisken till bra pris handlade han genast till två middagar. Första gången blev det stekt gös med bacon, trattkantareller, kokt potatis och broccoli.

Gös med bacon
Stekt gös med bacon, trattkantareller, kokt potatis och broccoli

Tisdag: Laxfärsbiff

Biffar på laxfärs är gott ibland. Peter kör lax i mixern och blandar med ströbröd, äggula och salt och peppar. Här har han serverat den med en supergod rotfruktspytt och en fantastiskt god basilikakräm.

Laxfärsbiffar
Laxfärsbiff med rotfruktspytt och basilikakräm

Onsdag: Baconlindad marulk

Marulk äter vi inte ofta, men Peter hittade nyligen den här fisken till bra pris. Marulken är fast i köttet och god att steka eller grilla. Peter serverade baconlindade “maruksmedaljonger” med kantareller, sparris och kokt potatis.

Baconinlindad marulk
Baconlindad marulk med kantareller, sparris och kokt potatis

Torsdag: Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax är alltid gott och kan serveras med många olika tillbehör. Senast blev det klyftpotatis, kantareller, broccoli och basilikakräm som var över efter middagen med laxfärsbiffarna.

Lax och klyftpotatis
Ugnsbakad lax med klyftpotatis, kantareller, broccoli och bailikakräm

Fredag: Musslor

Musslor är aldrig fel! Peter kokar dem med vitt vin och serverar med lite persilja. Fantastiskt gott med bröd och ost.

Musslor
Mmmm … musslor!

Lördag: Tonfisk

Färsk tonfisk brukar vara dyrt, men vi har hittat en butik som ofta har bra pris på tonfisk, så på senare tid har vi ätit det oftare än vanligt. För det mesta serverar vi med klyftpotatis, lime-aioli och broccoli. Om du inte är van att laga färsk tonfisk har Peter spelat in en film där han visar hur man gör.

Söndag: Gratäng med gös

En dag lagade Peter en riktigt god gratäng med gös, potatismos, räkor, kräftstjärtar och svamp. Om jag blir bortskämd? Ja, så är det nog …

Gratäng med gös
Fiskgratäng med gös, kräftstjärtar och svamp

Prenumerera på vårt nyhetsbrev