Meny Stäng

Nova Scotia i Kanada – följ med till Halifax

Annons

Nu är vi framme i Nova Scotia i Kanada, närmare bestämt i staden Halifax. Här är riktigt varmt, det känns som 30 grader ungefär, och finare än vi någonsin kunnat ana. Vi kom fram på eftermiddagen och ägnade kvällen åt att strosa runt i hamnen. Eftersom det var Peters födelsedag valde vi att avsluta dagen med en skaldjusplatå på en hamnrestaurang.

Hamnhäng i Nova Scotia i Kanada

Efter att vi hittat fram till vårt hotell i Halifax gav vi oss ut på stan för att se oss omkring. Det första vi stötte på var en skylt där det stod ”wrong way” så det bådade inte så gott, men det gick bra ändå. Det kändes naturligt att gå ner till hamnen, och det var nog också helt rätt. Vilken mysig hamn det finns här i Halifax!

I hamnen ligger massor av båtar, allt från enorma lastfartyg till turistbåtar och privata lyxyachter. Längs med vattnet går en hamnpromenad och här är verkligen mysigt att strosa omkring. Fisk- och skaldjursrestaurangerna ligger tätt tillsammans med enkla uteserveringar, glasskiosker och små stånd som säljer allt från leksaker till smycken.

Wrong way
Murphys Halifax, Nova Scotia i Kanada
Kanada pir
Peter Halifax

Födelsedag med Skaldjursplatå

Trots att vi egentligen var helt slut efter den långa flygresan valde vi att avsluta dagen med en skaldjursplatå. Det var ju trots allt Peters födelsedag! Det finns hur mycket fisk- och skaldjursrestauranger som helst här, och det verkar finnas ett överflöd av hummer och musslor. Man ser sånt på varenda bord när man tittar sig omkring.

Vi beställde in en helt fantastisk platå som toppades med en stor hummer. På hyllorna under fanns bland annat ostron med olika såser och stora räkor. Både ostron och hummer fick högsta betyg av oss. Räkorna verkar inte smaka lika mycket här som hemma, men var fräscha och fina i konsistensen. Efter denna grymma avslutning på dagen var vi helt slut. Vi gick direkt till hotellet och somnade nog inom några minuter …

skaldjursplatå
Hummer

Läs mer: Resa till Kanada – din guide till Kanadas bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev