Meny Stäng

10 x sevärdheter

Annons

Vi har tidigare visat intressanta byggnader, och nu är det dags för andra sevärdheter. Har du också besökt någon av de här? Vad tyckte du? Eller har du andra tips på sevärdheter, som man bara inte får missa?

1. Kinesiska muren

Muren är bastant och slingrar sig uppe bland bergen. Denna 8852 km långa mur är ett av världens största byggnadsverk, och tiotusentals dog under uppförandet.

Freedomtravel kinesiska muren

2. Tunnelbanan i Moskva, Ryssland

Man kan åka mellan stationerna (de finaste är från 1930-1955) i Moskva bara för att titta på målningarna, mosaikerna och kristallkronorna.

Moskvas tunnelbana

3. Saltgruvan i Wieliczka, Polen

Det är bara en procent av gruvan i Wieliczka som visas, och ändå kan man vandra runt i flera timmar. Här finns fantastiska rum, statyer, tavlor och till och med hela kapell uthuggna i salt.

Krakow saltgruva

4. Örnnästet i Tyskland

Det här imponerande bygget, som Hitler fick i 50-årspresent, ligger 1800 meter över havet nära den österrikiska gränsen. Utsikten från Örnnästet här är verkligen svindlande!

Hitlers örnnästet

5. Fallologiska museet på Island

I centrala Reykjavik ligger det här galna muséet, med en samling på över 200 penisar från nästan alla land- och sjölevande däggdjur på Island, inklusive människa.

6. Karnaktemplet i Luxor, Egypten

Under många århundraden var templet i Karnak det antika Egyptens huvudsakliga religiösa centrum. Här kan man se tempel och sfinxer från 1400 före Kristus.

Karnak temple

7. Grottklostret Lavra i Kiev, Ukraina

Klostret Lavra är från 1000-talet, och här kan man bland annat besöka de underjordiska grottorna där munkar levde hela sina liv i sträng asketism.

Grottklostret i Lavra

8. Venedig, Italien

Hela Venedig som är en sevärdhet! Här kan man åka vaporetto (bussbåt) på vattenvägarna, och besöka sevärdheter som Rialtobron, Markusplatsen och Dogepalatset.

Venedig

9. Den förbjudna staden, Kina

Under Kejsartiden var hela området i Beijing avstängt för vanligt folk, och endast kejsarfamiljen och hovet levde här. Sammanlagt 25 härskare styrde Kina härifrån.

Kina förbjudna staden

10. Skelettkyrkan i Kutna Hora, Tjeckien

Detta begravningskapell är dekorerat med ben från ca 40 000 människor. Skeletten ska påminna om människans förgänglighet och det andliga.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Skelettkyrkan i Sedlec

Prenumerera på vårt nyhetsbrev