Meny Stäng

Heta weekendstäder, tårtstäder och resmål för 2018

Annons

Idag kan vi berätta både om heta weekendstäder för våren 2018 och om spännande resmål för det kommande året. Vi kan också berätta om Europas bästa tårt(!)städer. Dessutom har vi under samma vecka två nyheter som handlar om elcyklar. Vad säger du om veckans resenyheter?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vintercyklar för miljön

Sören Kjellkvist ska vintercykla med elcykel längs hela Sveriges kust, från Haparanda till Smygehuk, och därefter vidare till Strömstad. Cyklingen sker i samverkan med Naturskyddsföreningen, och för att sätta fokus på klimatsmart mat kommer Sören endast äta mat som passerat bäst före-datum. I ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger man 107 kilo matavfall per år, helt i onödan. Du kan följa cyklingen, som startar den 27 november, på Sörens blogg.

Vintercykling
Sören Kjellkvist på sin elcykel

Vårens heta weekendstäder

Enligt Resias bokningsstatistik, som baseras på resor med avresa under mars 2018, är New York vårens hetaste weekendstad. Förra årets vinnare Miami har knuffats längre ner på listan och Barcelona har klättrat från fjärde till andra plats. “Vi kan konstatera att samtliga resmål på topp 3 är platser som under senare tid drabbats av diverse dåd. Ändå fortsätter de att locka svenskar”, säger Lina Eklund, PR-specialist. Topp 5 weekendstäder i vår:

 1. New York
 2. Barcelona
 3. London
 4. Prag
 5. Miami
Heta weekendstäder med New York i topp
Heta weekendstäder med New York i topp, pressbild från Resia

Europas topp 10 tårtstäder

Den 26 november firade amerikanerna den Internationella Tårtdagen, och i samband med detta tog Holidu, som är en jämförelsesajt för semesterboenden​, en titt på speciella och traditionella tårtor bland Europas storstäder. Wien, Paris och Lissabon toppar listan, Stockholm stoltserar på sjunde plats och Warszawa överraskar prismässigt.

Bästa tårtstäderna

Topp 7 resmål för 2018

Den globala resesökmotorn Skyscanner har släppt sina prognoser om populära resmål inför 2018. Listan utgår från sökdata i kombination med lockelsen hos instagram-vänliga resmål och lusten till autentiska och ovanliga upplevelser. Här är Skyscanners topplista:

 1. Zanzibar, Tanzania
 2. Bali, Indonesien
 3. Olbia på Sardinien, Italien
 4. Montenegro
 5. Gdansk, Polen
 6. Maldiverna
 7. Bulgarien
Zanzibar
Zanzibar

Årets julklapp

HUI rapporterar att elcykeln utsetts till årets julklapp. Enligt dem speglar elcykeln  “de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm”.

Årets julklapp
Elcykeln är årets julklapp, pressbild från HUI

Missade du förra resenyheterna? Läs Ny el-lastbil, stationsfri cykeldelning och billiga flygbiljetter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev