Meny Stäng

Vår favoritfisk: dourada

Vår favoritfisk att grilla heter dourada här i Portugal. I Sverige brukar den säljas som seabream eller guldsparid. Den har ett fast vitt och väldigt gott kött! Vi brukar grilla den, fylld med timjan och citron eller lime, och servera med ris och en god kallsås.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att grilla dourada

I butikerna i Portugal brukar de göra ett snitt i buken och ta ut inälvorna – annars får man göra det själv. Vi skär sedan ett antal snitt i skinnet på båda sidor och gnider in fisken med olivolja, saffran och salt. Buken fyller vi med färsk timjan och skivor av citron eller lime. Sedan är det bara att grilla, på båda sidor, tills fisken är klar (cirka 7-10 minuter på varje sida).

En god kallsås

Vi brukar blanda en burk crème fraiche (eller turkisk/grekisk yoghurt) med lite olivolja, lite honung, rikligt med hackad timjan, saft från en lime eller en halv citron, lite rivet skal från lime eller citron och lite salt. Den här såsen smakar gott till! Vi brukar också servera med ris och någon grönsak, till exempel kokt broccoli.

dourada

Prenumerera på vårt nyhetsbrev