Meny Stäng

Nya direktlinjer, heta weekendstäder och älskade matländer

Två nya direktlinjer med SAS, vårens mest populära resmål för en cityweekend och matländer som vi svenskar älskar allra mest … Det är några av veckans resenyheter. Som vanligt tycker vi att det är roligt om vi får höra dina reflektioner och tankar!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny direktlinje Arlanda – Warszawa

SAS fortsätter att utöka sitt linjenät från Arlanda och lanserar en ny direktlinje till Warszawa med start 1 maj 2020. Direktlinjen mellan Stockholm Arlanda (ARN) – Warszawa Chopin (WAW) kommer att trafikeras två gånger dagligen på vardagar och en gång på söndagar. Tidtabellen är anpassad till affärsresenärer med avgångar morgon och eftermiddag.

Warszawa

Ny direktlinje Luleå – London

Den 18 december 2020, startar SAS en ny reguljär direktlinje mellan Luleå Airport och London Stansted med avgångar fredagar och måndagar fram till 15 mars 2021. ”Att SAS väljer att lägga en linje från Luleå Airport till London är verkligen en fjäder i hatten, inte bara för vår flygplats, utan även för regionen som attraktiv destination”, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Telefonkiosk i London, foto: Pixabay

Swedavia har samlat in miljoner till Röda korset

Resenärer och medarbetare på Swedavias flygplatser har samlat in mer än 3,2 miljoner kronor till Röda Korsets arbete under 2019. På fem av Swedavias flygplatser finns möjlighet att lämna in pengar i särskilda insamlingskärl. ”Extrema väder så som orkaner, torka, värmeböljor och översvämningar blir allt vanligare, intensivare och svårare att förutse. De hårdast drabbade är ofta människor i redan svårt utsatta områden där många lever i fattigdom. Stort tack till alla som bidragit”, säger Giomar Nilsson från Röda Korset.

Vårens mest populära weekendresmål

Trots osäkerhet kring coronavirusets spridning i Europa ökar antalet weekendresor i vår med 2,5 procent, enligt ny statistik från Ticket. Den stad som ökar mest i popularitet är Istanbul. En annan stad som ökar kraftigt i vår är Berlin. Här är de mest populära weekendresmålen under mars, april och maj 2020:

  1. Paris
  2. Amsterdam
  3. Lissabon
  4. London
  5. Prag
Lissabon

Campingföretag på Financial Times lista över snabbväxande företag

Indie Campers, ett företag som hyr ut husbilar, finns i år med på Financial Times prestigefyllda lista ”FT 1000” över Europas snabbast växande företag. Indie Campers hittas på plats 37 och ligger högst i kategorin ”Travel & Leisure”. Detta är ett tydligt vittnesbörd om hur husbilssemester håller på att bli etablerad inom turistnäringen i Europa, skriver Indie Campers i ett pressmeddelande.

Indie North, foto: Indie Campers

Dessa matländer gillas bäst av svenskarna

En Sifo-undersökning som Airtours låtit genomföra visar att drygt varannan svensk föredrar det italienska köket framför andra. På frågan vilket land vinet helst ska vara ifrån svarar 47 procent att de föredrar italienska viner, följt av franska och spanska. Här är topp 5 matländer, när svenskarna får välja:

  1. Italienska köket (55 %)
  2. Svenska köket (41 %)
  3. Thailändska köket (27 %)
  4. Grekiska köket (26 %)
  5. Franska köket (22 %)

Veckans reflektion

Man hör hela tiden om hur människor avbokar resor på grund av coronaviruset, och ändå får vi pressmeddelanden som säger att resebokningarna ökar. Det är lite svårt att få ihop?

Missade du förra resenyheterna? Läs Split i toppen, inställd mässa och nyvakna björnar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev