Meny Stäng

Sevärdheter i Riga

Här kommer vårt sista inlägg om Lettlands huvudstad och det handlar om sevärdheter i Riga. Vi har redan berättat om några av sevärdheterna i separata inlägg förut: matmarknaden och Jugendhusen är definitivt värda ett besök. Nu är det dags för övriga sevärdheter i staden ..!

Freedom monument

Freedom monument, eller frihetsmonumentet, i Riga står till minne över de soldater som dödades under det lettländska oberoendekriget (1918-20). Det 42 meter höga monumentet är idag en viktig symbol för Lettlands frihet, oberoende och självständighet.

Freedom monument i Riga

Freedom monument i Riga

St Peterskyrkan

St Peterskyrkan är från 1200-talet och har varit med om både det enda och det andra. Kyrkan har varit katolsk innan den blev protestantisk och tornet har träffats av blixten 6 gånger, varav det kollapsat två gånger. Idag finns en hiss så att man kan åka upp till utsiktsplatsen på 72 meters höjd. Härifrån har man superfin utsikt över hela Riga!

Tornet på St Peterskyrkan i Riga

Tornet på St Peterskyrkan i Riga sticker upp bakom en massa andra fina byggnader

Vackra och charmiga byggnader

Egentligen behöver man inte leta efter speciella sevärdheter i Riga – det finns vackra och charmiga byggnader precis överallt! Stora och imponerande kyrkor blandas med pampiga Jugendhus och små oregelbundna bostadshus med restauranger och caféer i gatuplan. Riga är helt enkelt en väldigt mysig, och till storleken hanterbar, huvudstad som vi blev mycket förtjusta i!

Ortodox kyrka i Riga

Ortodox kyrka i Riga

Charmiga hus i centrala Riga

Charmiga hus i centrala Riga

Sevärdheter i Riga: Bonus

Målningarna i tunneln vid matmarknaden räknas knappast som en sevärdhet i vanliga fall – men jag gillade dem eftersom det är en väldigt äventyrlig husbil om illustreras!

Målning i tunnel i Riga

Målningar i en tunnel – en annan typ av sevärdheter i Riga

Denna resa var en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.