Meny Stäng

Ukraina

Här presenterar vi våra restips för Ukraina – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. (Observera att läget för närvarande är oroligt i vissa delar av Ukraina.)

Varför resa till Ukraina?

  1. Shopping – I Kiev finns en massa småbutiker som säljer kläder som man inte hittar någon annanstans.
  2. Intressanta restauranger – Det finns en del restauranger i Kiev med speciell inredning och underhållning.
  3. Nattliv – Det finns gott om nattklubbar i Kiev där det festas hela nätterna igenom.
  4. Exotisk känsla – Det är intressant att uppleva en kultur med andra sedvänjor och annan mat.
  5. Kyrkor – Det finns många fina ortodoxa kyrkor och i Kiev kan man också besöka grottklostret Lavra.
Kiev

Restips för Ukraina: Kiev

Kiev är en stad med många vackra byggnader och kyrkor. Här finns också bra shopping, restauranger med intressant inredning, ovanligt god snabbmat och uteställen där partyt pågår hela natten. En av de mest intressanta sevärdheterna är grottklostret i Lavra. (2010, 2012) Läs mer:

Odessa

Odessa

Odessa är en fin stad, där man kan promenera ner till stranden. På sommaren är det fullt med folk här och DJ:s förhöjer strandstämningen. En intressant sevärdhet är katakomberna som löper under hela staden, och som användes av motståndsrörelsen under kriget. (2008)

Jalta

Jalta

På Krimhalvön, vid Svarta havet, ligger semesterorten Jalta. Här kan man bada, shoppa och hänga på caféer. Förvänta dig inte att någon (utom möjligtvis personalen på de största hotellen) pratar engelska. (2008) Läs mer: Att resa i Ukraina, Spänt läge i Ukraina

Läs mer

2 Kommentarer

Skriv kommentar →

  1. Caroline King säger:

    Har ni varit i Prypjat vid Tjernobyl? Det är verkligen en av de mest spännande platser vi har varit på. Ser ut som man kan tänka sig att världen ser ut efter en zombieapokalyps. Vi var där 2009. Vill gärna åka dit igen men får vänta tills att barnen blir vuxna då de har åldersgräns

Kommentera

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.