Meny Stäng

Intryck från resan till Kiev

Annons

Nu är vi hemma från Kiev och tillbaka på jobbet … Vi kan absolut rekommendera Kiev för en storstadssemester! Här är några sammanfattande intryck och några tips för er som funderar på att åka dit.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Några reflektioner från resan till Kiev

Här kommer några reflektioner från vår resa till Kiev i Ukraina, en stad vi verkligen gillar!

  • Päls, lack, glitter och höga klackar – För att citera guideboken: ”It´s not a sin to be poor in Ukraine, but it´s a sin to look poor”. Det är fascinerande att titta på alla uppklädda människor (läs kvinnor) och det blir aldrig tråkigt att shoppa…
  • Riktigt billigt eller ofattbart dyrt – Kiev är fortfarande ett prisvärt resmål och många saker (mat, öl, sevärdheter) kan man få riktigt riktigt billigt. Men det hindrar inte ukrainarna från att hänga ut feta prislappar på de mest exklusiva produkterna…
  • God mat och häftiga restauranger – Nästan all mat vi fick i Kiev var riktigt bra, både på dyrare och på enklare ställen. Dessutom häftiga temarestauranger som man inte kan hitta i Stockholm…
  • Lägre standard och mindre flexibilitet – Visst märks det att Kiev ligger i Östeuropa, och ibland känner man vindpustar från ett gammalt Sovjetunionen. Standarden är lägre och små praktikaliteter kan ta ofattbart lång tid. Allt brukar dock lösa sig, och det kryllar alltid av personal som kan hjälpa till om det är problem.
  • Vänliga och hjälpsamma människor – Naturligtvis ska man agera med lite sunt förnuft och inte utsätta sig för onödiga risker, men vi kände oss aldrig otrygga i Kiev. Tvärtom var människorna hjälpsamma och om de kunde lite engelska tog de gärna chansen att prata med oss!
Kiev hotell
Lite, lite kyligt på rummet, men i övrigt helt ok
Alla våra bästa tips om Ukraina. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev