Meny Stäng

Hit ska vi resa i midsommar

Annons

Som vi berättat tidigare så ska vi ge oss av på en spännande resa i midsommar. Någon undrade om vi planerar att använda våra nya vandringsbyxor, och ja det gör vi! Så vart går resan då? Det berättar vi idag!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi ska till Nordnorge!

Vår resa i midsommar går till Nordnorge! Resan arrangeras i samarbete med Visit Norway, och vi kommer flyga till Bodö, som ligger strax söder om Lofoten i Nordnorge. Denna resa ska verkligen bli sååå spännande!

Resa i Midsommar
Bodö, foto: Avani / Visitnorway.com
Lofoten
Lofoten, foto: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Bodö och Lofoten

Vi kommer flyga till staden Bodö (eller Bodø), som ligger vid kusten i den nordliga delen av Norge. Man kan läsa sig till att Bodö  ligger ca nio mil norr om polcirkeln, och har midnattssol från den 4 juni till den 8 juli varje år. Inte långt härifrån finns Saltströmmen, som är världens kraftigaste malström (tidvattenström) och här finns också världens största bestånd av havsörn.

Havsörn
Havsörn, foto: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Strax norr om Bodö ligger ögruppen Lofoten som är ett populärt turistmål, med sin vackra natur och sina charmiga små fiskebyar. På somrarna kommer också många kryssningsbåtar hit.

Lofoten
Lofoten, foto: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Vad ska vi göra i Nordnorge?

Så, hur ser våra planer ut för Nordnorge då? Ja, det vet vi inte riktigt ännu, men det lutar åt naturupplevelser, båtturer och kanske till och med lite fiske. Vi har aldrig varit i Norge tillsammans och det är mer än 20 år sedan jag (Helena) var i Nordnorge senast. Vi ser verkligen fram emot denna resa! Hoppas du vill följa resan på bloggen! Har du kanske själv varit i de här trakterna? Berätta gärna!

Säl
Säl i Lofoten, foto: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Den översta bilden i inlägget är från Kjerringøy och fotot är taget av Terje Rakke/Nordic life – Visitnorway.com

Alla våra bästa tips om Norge. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev