Meny Stäng

Vågar man resa till Sri Lanka? Ja, ett fantastiskt land!

Vågar man resa till Sri Lanka? Den frågan får vi ibland, och den känns just nu ganska självklar att svara på. Absolut! Turismen har kommit igång igen och vi har vänner som har varit i landet alldeles nyligen. För egen del var jag (Helena) på Sri Lankas ambassad igår, där jag lyssnade på ambassadören och åt en god lankesisk buffé.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kväll på Sri Lankas ambassad

Sri Lankas ambassadör i Stockholm, Senadheera Sudantha Ganegama Arachchi, höll en inledande presentation igår kväll och därefter fick vi bland annat lyssna på representanter för flygbolaget Emirates, som flyger till Sri Lanka. Vår bloggkollega Christian, från Matochresebloggen, berättade också kort om sin resa till Sri Lanka med familjen nu i somras. Sedan blev det mingel och buffé med lankesisk mat.

Sri Lankas ambassad
Sri Lankas ambassadör i Stockholm, Senadheera Sudantha Ganegama Arachchi
Matochresebloggen
Christian från Matochresebloggen.se
Lankesisk mat
Buffé med lankesiska rätter

Tuff period för turismen

Turismen blomstrade på Sri Lanka när landet i våras drabbades av otäck terrorattack, genomförd av extremister. Landet led svårt i samband med attacken och dessutom bromsades turismen upp dramatiskt. I maj månad minskade turismen med drygt 70 procent jämfört med samma tid året innan. Det är tufft! Vi som relativt nyligen varit på Sri Lanka kunde inte låta bli att undra hur det gick för alla små hotell, pensionat, restauranger och chaufförer, som kanske redan innan kämpade för att få sin verksamhet att gå ihop.

Sri Lanka

Vågar man resa till Sri Lanka nu?

UD:s avrådan från att resa till Sri Lanka hävdes redan i början av sommaren, eftersom säkerheten hade förbättrats. Säkerhetsläget är nu tillbaka till det normala igen, och dessutom har man höjt säkerheten på till exempel flygplatser och hotell. Vågar man resa till Sri Lanka nu? Ja, det är tryggt och säkert att resa till Sri Lanka. Självklart finns alltid vissa risker med att resa (eller med att gå utanför dörren) och det kan förstås alltid vara klokt att kolla det aktuella säkerhetsläget på Sweden Abroad.

Vågar man resa till Sri Lanka och se elefanter?

Gratis visum till Sri Lanka

Efter nedgången i turism har Sri Lanka bland annat beslutat att bjuda på gratis visum för besökare från 48 olika länder, inklusive Sverige. Vissa tidningar har skrivit att man inte behöver visum, men det stämmer inte. Man ska precis som innan ansöka om visum, men man behöver inte betala för det.

Vågar man resa till Sri Lanka?

Varför ska man resa till Sri Lanka?

Vi besökte Sri Lanka vintern 2018/2019, och detta är ett land vi verkligen blev förtjusta i. En resa i Sri Lanka blir varierad och spännande och man kan blanda som man vill mellan djur, kultur och strandliv. Här är tio anledningar att resa till Sri Lanka:

  1. Det fantastiska djurlivet
  2. Safari och flodsafari
  3. Lejonberget Sigiriya
  4. Stränder och surfing
  5. Världens vackraste tågbana och teodlingarna
  6. Templen i Anuradhapura, Kandy och Dambulla
  7. Den vackra staden Galle
  8. Billiga och mysiga hotell
  9. Den exotiska maten
  10. Möten med människorna

Har du kanske varit i Sri Lanka, eller har du funderat på att resa dit?

Freedomtravel Sri Lanka
I Galle i vintras
Alla våra bästa tips om Sri Lanka. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev