Meny Stäng

Shopping på Langkawi i Malaysia

Idag har vi ägnat oss åt shopping på Langkawi i Malaysia. Det har varit mulet och regnat, så vi har lämnat stranden och gått i butiker istället. Längs hela den långa vägen ovanför Cenang beach ligger butikerna tätt, och här hittar man sånt som man brukar hitta på turistställen: T-shirts, sommarklänningar, badkläder, solglasögon och smycken.

Några fynd

Vi gjorde några små fynd i butikerna här på Langkawi. Bland annat hittade jag en klänning som jag blev riktigt nöjd med. Det finns också en stor taxfree-butik i stan, nära Underwater World. Utanför den här butiken stannar busslaster med turister, och vi kan konstatera att åtminstone sprit och cigaretter är riktigt billigt där.

Taxfree Langkawi
Den stora taxfree-butiken på Cenang, där man bland annat kan handla sprit, cigaretter, godis och parfym

Durian – Kungen av frukter

En annan sak man kan handla är den omtalade frukten durian. Vi har faktiskt inte smakat frukten i dess färska form ännu, men vi har hört så mycket om durian ända sedan vi kom till det här landet. Durian är en viktig frukt i Malaysia och kallas ibland för kungen bland frukter. Den kan ätas på olika sätt och guiden på mangrove-turen berättade bland annat om en rätt där durian serveras tillsammans med ris och kokosmjölk.

Mest omtalad är frukten dock för att den tydligen kan lukta riktigt illa. Utanför en del hotell finns till och med skyltar om att man inte får ta med durian in. Någon som har smakat eller luktat?

Durian popcorn
Vi har provat durian popcorn – det var inte gott alls …
No durian
Ingen durian på det här hotellet tack!

Gott Nytt år!

Nu ska vi vila en stund och hoppas på att det slutar regna. Vi har bokat ett bord på stranden för kvällens nyårsfirande. Det vore ju trevligt med uppehåll i regnandet när vi sitter där … En fin Nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt år önskar vi alla läsare!

langkawi

Läs mer: Resa till Malaysia – din guide till Malaysias bästa resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev