Meny Stäng

Planera din resa till Ungern

Som du kanske vet så gjorde vi alldeles nyss en resa till Ungern med ett 20-tal andra nordiska bloggare. Vi besökte Budapest tillsammans och reste därefter åt olika håll i landet. Nu finns alltså massor av information och inspiration att hämta runt om i bloggvärlden, för dig som vill resa till Ungern.

Inlägget uppdaterat 2019

Inspiration för att resa till Budapest

Ska du resa till Budapest? Här har vi samlat information och tips om vad du kan se och göra i Ungerns huvudstad:

Resebloggare
Tre engagerade resebloggare i Budapest: Anna från Other Bites of the World, Peter, samt Cecilia från Travellink

Resmål runt om i Ungern

Det finns förstås mycket mer att se och uppleva i Ungern än huvudstaden Budapest. Vi har själva besökt den mysiga lilla staden Tata, som ligger en timme från Budapest samt fina Pécs i den södra delen av landet. Här tipsar vi både om dessa resmål, och om resmål i Ungern som besökts av andra resebloggare.

Szentendre

Den svenska resebloggaren Other Bites of the World gjorde en utflykt till Szentendre nära Budapest, vilket du kan läsa om här.

Tata

Vi har besökt den lilla staden Tata, som ligger fint vid en stor sjö, och där man bland annat hittar en restaurang med riktigt bra mat. Läs mer här:

Tata i Ungern

Hévitz

Bloggerskan Eva från People in the street provade att flyga luftballong i Hévitz. Missa inte att läsa om den upplevelsen!

Pécs

Vi har besökt staden Pécs, som överraskade oss positivt. Här upptäckte vi bland annat god mat, mousserande vin och mikrobryggt öl. Läs mer här:

Pécs i södra Ungern

Villány och Harkány

Vi besökte också vinregionen Villány och Harkány, där det finns gott om termalbad. Läs gärna mer i det här inlägget:

Nyhetsbrev
vinregion i södra Ungern

Denna resa var en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev