Meny Stäng

Vi förbereder inför resan till Sydafrika

Vi förbereder just nu för vår resa till Sydafrika. Vi ska vara där i 1,5 månad, ganska lång tid alltså, vilket kräver en del förberedelser. Detta är vad vi hållit på med att förbereda under den senaste tiden …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Malariaprofylax

En av de första förberedelserna vi gjorde var att skaffa Malariaprofylax. Vi kommer inte vara i malariaområden hela tiden – men två gånger – i Krügerparken och vid Victoriafallen. Därför har vi skaffat två doser, som ska tas vid dessa besök.

Vi har inte skaffat några andra vaccinationer den här gången, vilket beror på att vi vaccinerat oss tidigare och har ett ganska bra grundskydd. Innan vi reste till Filippinerna vaccinerade vi oss till och med mot rabies, vilket håller länge.

Hälsogrejor

Vi har sprungit några vändor till vårdcentralen och andra läkare, för att göra vissa tester vi behövde göra (Peter har en del problem med värk) och skaffa en del mediciner som inte bör ta slut under resan.

Internationellt körkort

Vi kommer köra bil i Sydafrika, förmodligen både lånad bil och hyrd bil. Därför har Peter skaffat internationellt körkort. Det visade sig vara väldigt enkelt att göra det på plats på Motormännens kontor på Fridhemsplan. Om man inte bor i Stockholm går det även bra att göra det online.

Försäkring

Vi insåg plötsligt att vi inte hade försäkring som täckte vår tekniska utrustning, och det kändes olämpligt. Tyvärr blev det dyrt, men försäkring behövs. Nu är det fixat!

Kamera

Vi har egentligen slutat använda ”riktig” kamera och fotar nuförtiden enbart med mobilen. Vi tycker att det är smidigare och att det dessutom oftast (för vår del) blir bättre bilder. Det är dock en sak som mobilen är hyfsat dålig på – att fota motiv på avstånd. Och vad är det vi ska göra när vi är på safari? Jo, fota djur på avstånd. Vi har alltså letat upp vår gamla kamera och satt batteriet på laddning. Nu ska vi bara öva lite också, för vi har nästan glömt hur den funkar!

Väskor

Vilka väskor ska vi ha? Vi har inte bestämt oss ännu, men vi har letat fram alla. Våra nya resväskor är lite för stora. De svarta backpacking-ryggsäckarna som vi använde i Filippinerna är lite för små. Kanske blir en stor resväska att dela på tillsammans med någon annan väska … Vi får se!

Planering med vänner

Vi har planerat med våra vänner i Sydafrika, och så har vi planerat tillsammans med Peters son Robin och hans fru Alexandra. De ska nämligen till Sydafrika under slutet av vår resa, för att gå på bröllop, och då kommer vi göra en hel del tillsammans. Även om vi inte spikar allt innan – en del får ordna sig längs vägen – så är det en hel del som ska planeras med flyg, boenden, hyrbilar och gemensamma aktiviteter …

Planering av hemmet

När man ska resa bort länge måste man också planera för det man lämnar kvar hemma. Vi har personer som tar hand om och ser till vår husbåt, vilket känns tryggt och bra. En annan sak jag (Helena) fixat är att installera appen WhatsApp på min mammas telefon, så att jag kan ringa henne trots att vi kommer ta ut våra egna simkort ur telefonerna och använda sydafrikanska simkort. Ja, det är allt möjligt att tänka på …

Är det något mer vi behöver förbereda inför Sydafrika?

Det är en hel del att tänka på, och ibland är det svårt att tänka på allt, trots att man är van att resa. Är det något mer vi behöver förbereda inför Sydafrika tro? Vi har några fler dagar på oss att fundera på det …

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev