Meny Stäng

Vi reser till Sydafrika – följ vår resa!

Då var det dags! Vi reser till Sydafrika i kväll och blir borta i en och en halv månad. Du kommer förstås kunna följa vår resa, på sociala medier och snart även här på freedomtravel.se.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår resa till Sydafrika

Vi reser från Arlanda med Ethiopian Airlines och mellanlandar i Addis Adeba, innan vi fortsätter till Johannesburg i Sydafrika. Väl där ska vi möta våra härliga sydafrikanska vänner Henri och Michelle, som vi lärde känna i Filippinerna förra året.

Det sydafrikanska paret Henri och Michelle, i en kanot i Filippinerna

Våra resplaner i Sydafrika

Vi ser fram emot resan i Sydafrika enormt mycket. En del av resan är planerad i förväg, och en del kommer vi planera längs vägen. Detta är på ett ungefär vad vi kommer att göra:

 • Johannesburg, några dagar, med Henri och Michelle
 • Krügerparken, safari under en knapp vecka, med Henri och Michelle
 • Bilresa mot kusten, bara vi två
 • Kusten, boende i Henris och Michelles sommarhus, och en massa utflykter därifrån
 • Garden Route, med bil, med massor att se och upptäcka längs vägen
 • Kapstaden, några dagar
 • Flyg till George, tillsammans med Peters son Robin och hans fru Alexandra, som nu flugit ner från Sverige för att gå på bröllop
 • George, en vecka med alla bröllopsgästerna, boende i hyrt hus med Robin och Alexandra, utflykter och aktiviteter som bröllopsparet ordnar
 • Kapstaden och Stellenb0sch, tillsammans med Robin och Alexandra, vingårdar och andra upplevelser
 • Flyg till Victoriafallen i Zimbabwe, tre dagar där med Robin och Alexandra
 • Flyg tillbaka till Sverige
Zebror i Sydafrika, bild lånad från bildbank

Följ vår resa!

Du kommer förstås kunna följa vår resa i Sydafrika. Det första stället där vi uppdaterar blir med all sannolikhet på Instagram, där vi heter @freedomtravelnews.

Vi planerar också att relativt snart, inom några dagar, skriva en kortare hälsning här på FREEDOMtravel. Därefter kan det dröja lite, kanske en hel vecka, innan det kommer några mer ”matiga” Sydafrika-reportage.

Vi spenderar nämligen den första veckan tillsammans med våra sydafrikanska vänner – först hemma hos dem i Johannesburg och därefter på två olika lodger i Krügerparken. Vi vet inte hur mycket tid, eller hur bra internetuppkoppling, vi har under denna tid för att uppdatera.

Det kommer dock inte vara ”tyst” här på FREEDOMtravel. Vi har förberett ett gäng artiklar som vi kommer publicera i väntan på att vi hinner skriva om Sydafrika. Dessutom kommer några reportage om det spännande landet Jordanien, där vår gästkribent Anna Nilsson Spets precis har varit. Som vanligt blir det alltså ett reportage varje morgon klockan 06:00!

Vid Sydafrikas kust, bild lånad från bildbank

Har du varit i Sydafrika? Har du kanske några tips? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev