Menu Close

Small motorhomes - more popular?

At home in Sweden we usually think that our motorhome is "normal sized" - there are motorhomes both larger and smaller than ours. Here in Corsica we have started to reconsider this idea. Right now, it feels more like we have a enormous motorhome. All campsites have more motorhomes of the same size as ours, but most of them are significantly less.

Tweet
Share
Share
Pin
Share
Share

Små husbilar i olika modeller

De små husbilarna finns i alla varianter: vans i olika modeller, gamla och nya bilar, bilar med uppfällbara tak, terrängfordon med tält på taket, vanliga husbilar som bara är ovanligt korta o.s.v. De flesta är fransk- eller tyskregistrerade och det är oftast par som åker, men ibland ramlar det ut hela familjer med barn och hundar – och vissa gånger kompletterar de sin lilla husbil med ett stort tält.

Fördelar med stor eller liten husbil

Nu när vi är ute och reser under ett helt år är det skönt att ha en stor husbil, men vi kan också se fördelarna med de här små fordonen. Det är förstås smidigare att köra i trånga gränder och på smala bergsvägar och det är enklare att parkera. Rent generellt är det förstås också billigare att köpa/hyra en mindre husbil.

Kanske kan den här typen vara ett bra alternativ även för många svenskar som vill åka på semester? Vad tror du om den här typen av små husbilar – är det något som kommer att öka i popularitet i Sverige?

Vans Korsika

Subscribe to our newsletter