Meny Stäng

Ungern

Här presenterar vi våra restips för Ungern – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Ungern?

 1. Pampiga byggnader – Budapest är en stad fylld av imponerande byggnadsverk och monument.
 2. Lyx till låga priser – Det finns gott om exklusiva hotell och lyxiga restauranger, till rimliga priser.
 3. Fest och coola barer – I Donau finns en ö fylld med bara nattklubbar. I Budapest finns också gott om coola ”ruinbarer”.
 4. Vin och champagne – I södra Ungern finns stora vinregioner och här tillverkas också den ungerska varianten av champagne, s.k. pezgö.
 5. Termalbad och spa – Budapest är känt för sina stora spabad, men det finns också orter med wellness och medicinska span runt om i landet.
Budapest

Budapest

Budapest är en fantastiskt vacker stad där den ena imponerande byggnaden avlöser den andra, exempelvis Fiskarbastionen, Parlamentet och St Stefans Basilika. Man kan också åka med kontinentens äldsta tunnelbana till Hjältarnas torg, bada i något av de fina badhusen eller shoppa i galleriorna Mammut eller West End. Missa inte den goda ungerska maten och att festa loss på någon av stadens coola ”ruinbarer”. (2010, 2016) Läs mer:

Pécs

Pécs i södra Ungern

Pécs är en fin stad i södra Ungern. Här finns bland annat en imponerande katedral, flera moskéer från turkarnas ockupation på 1500-talet och lämningar från romartiden. Här finns också ett vackert kulturcentrum med olika museer och en riktigt bra restaurang, samt möjligheter att prova ”pezgö” (champagne) och öl från mikrobryggerier. (2016) Läs mer: Upptäck Pécs i södra Ungern, Champagne, mikrobryggt öl och god mat i Pécs

Villány

vinregion ungern

Villány är en vinregion i södra Ungern. Här finns många familjeägda vinodlingar och vinkällare och en del av dessa har försäljning, restaurang och vinprovning. Landsbygden är vacker och det kan vara väldigt trevligt på dessa lokala små vinkällare! (2016) Läs mer: Termalbad och vinregion i södra Ungern

Harkány

termalbad

Harkány i södra Ungern är känt för sitt hälsobringande vatten och alla sina termalbad. Hit kan man åka för bad, wellness och olika behandlingar, och det finns både hotell och camping. På det hotellet vi besökte kunde de dock ingen engelska. (2016) Läs mer: Termalbad och vinregion i södra Ungern

Läs mer

2 Kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Travelbug.se säger:

  Åh vad fint! Blev väldigt sugen på att Villány nu 🙂 Testade en del viner i Budapest och de var riktigt bra!

 2. admin säger:

  Travelbug, det var mysigt i södra Ungern och visst har de gott vitt vin!

Kommentera

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.