Annons

Det är lätt att glömma något när man packar – men det är minst lika lätt att råka packa för mycket. På den här sidan har vi samlat en hel del praktiska packningstips, både för dig som reser med husbil eller bil och för dig som reser med flyg eller tåg.

Smarta packningstips

I följande inlägg har vi samlat några smarta tips för din packning, både för mig som reser med tåg/flyg och för dig som reser med husbil/husvagn. Scrolla lite längre ner så hittar du vår e-bok med den kompletta packningslistan för Europaresan med husbil.

Packa för kylan

Resa med husdjur

Planerar du att ta med dig hunden eller katten på semestern? Eller kanske undulaten? Om du reser med hund eller katt utanför Sverige, men inom EU, måste du bland annat tänka på att djuret måste vara id-märkt med ISO-microchip, att det ska ha en giltig vaccination mot rabies och att det ska ha ett EU-pass. Om du reser utanför EU är det lite knepigare, och man måste i stort sett kolla upp reglerna med varje enskild land.

Katt på camping

Packa husbilen för Europaresan

Planerar du inför en Europaresa med husbilen? Ska du resa ner några veckor på semestern eller kommer du att vara på rull i flera månader? Vi skrivit ihop en guide för att packa husbilen för Europaresan, som också inkluderar en hel del praktiska tips om sådant som är bra att tänka på.

Naturligtvis kan packningen se olika ut beroende på vilka intressen man har, vart man planerar att resa, vilken årstid det är och så vidare men vi hoppas att den här packlistan oavsett kan fungera som en checklista som underlättar packningen! Om du vill ha ”snabbversionen” kan du läsa vår tips på tio viktiga saker att packa i husbilen.

Packningstips

Ladda ner vår e-bok – helt gratis!

Packlistan finns som en e-bok i formatet Epub. Det betyder att du enklast läser den genom att ladda ner den och lägga över den på din läsplatta eller iPad. Det går också att läsa böcker i formatet Epub på en dator, men då kan du behöva ladda ner ett extra program, till exempel från Adobe Digital Editions. Ladda ner e-boken genom att klicka på länken nedan:

Packa husbilen för Europaresan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev