Meny Stäng

Happy Friday: Varmt i Malta

OK, nu kör vi och det är Peter i Malta vid spakarna. Full fart från 02.45 torsdag morgon för vår buss gick 04.14 från Fridhemsplan. Bra början, hmm. Vi vart försenade och fick springa till bussen på morgonen med packning, och skulle ingen annan gå på bussen i Fridhemsplan så hade vi verkligen missat den. Ok, nu är vi på G och vi ska till Malta och hur kul som helst och vilken första dag.

Nu kör vi

Jag ville verkligen sova på planet och vi satt på plats 2D och det innebär någon sorts premiumklass och vi skulle få frukost, och man blir väckt för jag hade redan somnat till starten. Nu vart det frukost och jag blev piggare så ingen sömn här inte.

Vi landade och det var en guide som hämtade upp oss med en chaufför. Vi skulle direkt till en fiskeby som hette Marsaxlokk som är en sevärdhet med alla sina små färgglada fiskebåtar i Malta. Vad underbart det var att kliva ut och det var varmt i Malta.

Härliga färger
Vilka härliga färger

Lyxigt och spännande

Efter att vi tagit massor av foton och att jag hade köpt en ny hatt så drog vi vidare till utgrävningarna av Hagar Qim. Det är en utgrävning som dom har hittat och den är från 3600 år  före noll och byggnaderna är nog dom äldsta i världen. Vi fick en liten vägledning med 3D-glasögon, haha, men vad häftigt.

Vi hade en egen guide och en egen chaufför så det går ingen nöd på oss. Iväg till lunch och se ut över huvudstaden Valetta och 3 rätters fantastisk mat. Puh, nu är det matkoma.

Min nya hatt
Nu har jag en ny hatt
3D
Snygga som bara den i 3D

ännu mer av det goda

vår utsikt från balkongen
Vår utsikt från balkongen

Iväg till vårt femstjärniga hotell och här får vi lite drygt en timme med att packa upp och ladda kameror, skicka iväg en Insta post, ja allt man ska göra. Nu ska vi iväg med en ny guide och chaufför på en veteranbilsträff med Porsche och Ferrari. VILKA BILAR och vilka trevliga människor! Vi har så många härliga foton så det kommer ut senare i ett eget reportage.

Ferrari
Några coola Ferrari

Mer mat i idyllisk miljö

Nu körde dom oss till en liten smal gränd till en liten familjeägd restaurang, som spelade musik från Frankrike på 40 talet. Där mötte vi en tjej som var en av Maltas Tourist Boards anställda och skulle äta med oss. Allt var hemgjort och den två våningar härliga restaurangen hade typ 10 rum men man fick bara rum 8 i varje, och så charmigt. Vilken mat vi fick och vilket gott vin och allt var lokalt.

Det här är ”Happy Friday” för oss men vi är helt slut. Är det värt det? Lätt … Jag har forfarande oroande ont i ryggen och jag förstår inte varför det inte släpper. Helena ligger i huvudvärk när jag skriver det här inlägget och i morgon är det full fart i 16 timmar igen. Jag vill inte ensam dela med mig om ”Happy Friday” så jag behöver eran positiva inverkan, så skriv någonting om eran vecka!

Missade du förra Happy Friday? Läs Här är mitt liv del 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev