Meny Stäng

Höstlovsresor med tåg – och hit reser svenskarna i jul

Annons

Då var det dags för veckans resenyheter! Vi har som vanligt botaniserat i högen av pressmeddelanden och valt ut några vi tycker är intressanta. Vart reser svenskarna i jul? Och vad är svenskarna beredda att betala extra för? Det och lite annat handlar veckans nyheter om.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Stor efterfrågan på SJ:s höstlovsresor

Enligt ett pressmeddelande från SJ ser resandet under vecka 44 ut att öka med hela 13 procent, jämfört med förra året. Lovveckans mest populära resmål är Stockholm, följt av Göteborg och Uppsala. Här är SJ:s tips på höstlovsresmål som kan nås med tåget:

 • Åre – Kolla norrsken eller upplev Åre Park
 • Örebro – Spring från zombies i loppet ”Run For Your Lives”
 • Strömstad – Koppla av på Strömstad Spa & Resort
 • Söderåsens nationalpark – Upplev natur och träffa djur
 • Stockholm – Besök Djurgården med Gröna Lund och vikingar
Tåg

Halloween på camping

Det är inte bara nöjesparkerna som arrangerar Halloweenfirande. Den som vill kan också fira Halloween på camping. Nordic Camping arrangerar Halloweenfirande på campingarna i Röstånga, Råå Vallar i Helsingborg, Hagön i Halmstad, Ånnaboda i Örebro samt i Västerås. Campingarna erbjuder ett kusligt tredagarspaket med många aktiviteter för barn.

Hit reser svenskarna i jul

I år är det arbetstagarnas jul och ett mindre antal semesterdagar ger lång julledighet. Enligt ett pressmeddelande från Resia väljer många långväga resmål, och både Australien och Nya Zeeland ökar i popularitet. Den storstad som ökar allra mest är London, med en ökning på 204 procent sedan förra året. Charterlistan toppas av Kanarieöarna, Thailand och Mexiko. Här är topplistan för reguljärflyg:

 1. Miami, USA
 2. Bangkok, Thailand
 3. Phuket, Thailand
 4. Sydney, Australien
 5. Kapstaden, Sydafrika
Kroatien

Var fjärde resenär hoppas på dåligt väder hemma

En undersökning från onlineresebyrån eBeach.se visar att var fjärde svensk hoppas på dåligt väder i Sverige när de själva befinner sig utomlands. Dessutom kan väderleken leda till att vissa tänjer på sanningen. 16 procent uppger nämligen att de ljugit om hur vädret varit när de varit på semester. Så vill svenskarna att vädret ska vara på hemmaplan, när de själva är på utlandsresa:

 1. Det spelar ingen roll (54 %)
 2. Lika fint som jag har det (18 %)
 3. Sämre än jag har det (14 %)
 4. Dåligt (10 %)
 5. Bättre än jag har det (3 %)
camping Simuni

Svenskar är beredda att betala extra för direktflyg

9 av 10 svenskar kan tänka sig att betala extra för att på något sätt göra flygresan smidigare, enligt en Sifoundersökning som Ticket låtit genomföra. Svenska resenärer är mest villiga att betala extra för att få flyga direkt till resmålet – hela 72 procent är beredda att betala extra för att slippa mellanlandningar. Endast 6 procent är prisjägare ut i fingerspetsarna. Detta kan svenskar tänka sig att betala extra för:

 1. Direktflyg utan mellanlandning (72 %)
 2. Bekväma avgångs- och ankomsttider (45 %)
 3. Välkänt, stabilt flygbolag (42 %)
 4. Resa från/till en närliggande flygplats, kortare transfer (28 %)
 5. Inget (6 %)
flyg

2020 års mest prisvärda weekend-destinationer

Resebranschmagasinet TravelNews utser 2020 års destination i samarbete med undersökningsföretaget YouGov. Detta görs i nio olika kategorier, och de tre mest populära i respektive kategori presenteras på Travel News Market den 7 november. De nominerade i kategorin budget-weekend har valts ut av Travel News redaktion i samarbete med ett antal reseprofiler. De nominerade är: Belgrad, Bratislava, Budapest, Bukarest, Gdansk, Istanbul, Krakow, Ljubljana, Prag, Riga, Warszawa och Zagreb (bilden).

Zagreb överraskade oss med att vara en otroligt charmig och mysig stad

Missade du förra resenyheterna? Läs Höstens trendiga resmål och drömmar om svensk natur

Prenumerera på vårt nyhetsbrev