Här presenterar vi våra restips för Portugal – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Portugal?

  1. Sol och bad – Algarvekusten är full av fina sandstränder som passar utmärkt för sol och bad.
  2. Surfing – Portugal är ett utmärkt land för surfing, inte minst längs västkusten där det ofta är mycket vågor.
  3. Charmig huvudstad – Lissabon är en relativt liten och trevlig huvudstad, med backiga gator, spårvagnar och uteserveringar.
  4. God mat – Maten i Portugal är enkel och inte tillkrånglad, men det är lätt att få färsk fisk och goda fiskgrytor.
  5. Låga priser – Det är relativt billigt, vilket gör att det är lätt att unna sig middagar på restaurang och så vidare.

Caminha (Norra Västkusten)

Caminha

Caminha är en trevlig liten stad som ligger vid kusten i norra Portugal, precis vid gränsen till Spanien. Här finns också en trevlig camping. (2014)

Nazaré (Västkusten)

Nazaré

Nazaré ligger vid havet, med en fantastisk utsikt från klipporna. När det stormar går det tydligen rejäla vågor här. (2014)

Cabo da Roca (Norr om Lissabon)

Cabo da Roca

Cabo da Roca är Europas västligaste punkt. Här kan du beskåda den fantastiska utsikten. Tänk bara på att inte gå för nära kanten bara! (2015)

Lissabon

Lissabon

Lissabon är en trevlig och ”lagom” stor huvudstad. Här kan du resa runt med de charmiga spårvagnarna, äta på någon uteservering eller beundra utsikten. (2015)

Cabo de Sao Vicente (Sydvästra Portugal)

Cabo Sao Vicente

Sagres ligger i sydväst, och härifrån kan du ta dig till Europas sydvästligaste udde: Cabo de Sao Vicente. Utsikten är fantastisk och dramatisk!  (2015)

Lagos (Algarvekusten)

Lagos

Lagos är en turistort vid Algarvekusten, med uteserveringar och en fin marina. Här arrangeras bland annat olika båtturer. (2015)

Albufeira (Algarvekusten)

Albufeira

Albufeira är en fin turistort vid Algarvekusten, där du kan bada, shoppa i småbutiker och sitta på uteserveringar i Gamla stan. (2015)

Galé (Algarvekusten)

Galé

Galé är ett område och en strand i Albufeiras västra ände. Här finns en lång vacker sandstrand med fascinerande klippformationer.  (2015)

Tavira (Algarvekusten)

Tavira

Tavira är en vacker och charmig stad vid Algarvekusten. Det finns även stränder, men det krävs båt för att nå vissa av dem. (2015)

Läs mer