Meny Stäng

Marknad i Albufeira – och Portugals nationalrätt

Annons

Några gånger i månaden är det marknad i Albufeira, här i Portugal, och den lyckades vi pricka in idag. Det är väl mestadels “krimskrams” som säljs, men några fynd kan man ju alltid göra …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Klockor och delikatesser

Hittade vi något på marknaden här i Albufeira? Jodå! Peter ääälskar armbandsklockor i olika färger (jag kan inte ens räkna hur många han har längre) och blev lycklig när han hittade ett stort stånd med billiga klockor i olika design. Två (!) klockor, en bit ost och en ask hallon fick följa med tillbaka till husbilen.

Nationalrätten Bacalhau

Portugiserna själva handlar gärna sin nationalrätt Bacalhau. Det är torkad och saltad torsk (som importeras från Norge!), som sedan läggs i vatten innan den tillagas. Man ser den här torkade fisken i massor i varenda matbutik och den serveras överallt på restaurangerna och i hemmen.

Idag såg jag en recepttidning som hade ett specialnummer som enbart var tillägnat Bacalhau. Vi provade en liten bit när Åsa beställde in den i Lissabon och det smakade utmärkt, men det är ändå lite svårt att förstå den omåttliga populariteten.

Marknad Albufeira
En bit ost fick också följa med hem – vi fastnade för en mixad get- och fårost
Marknad Algarve
Portugiserna själva handlar gärna sin nationalrätt Bacalhau…
Alla våra bästa tips om Portugal. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev