Här presenterar vi våra restips för Egypten – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

Varför resa till Egypten?

  1. Sol och bad – Det finns många stora turisthotell som erbjuder goda möjligheter för sol och bad.
  2. Dykning och snorkling – Egypten är en populär destination för att dyka och snorkla eftersom här finns korallrev och färggranna fiskar.
  3. Ökenturer – Man kan göra olika turer med fyrhjulsdrivna fordon och uppleva öknen.
  4. Kryssning på Nilen – Det finns både kortare båtturer och längre kryssningar på floden Nilen.
  5. Historiska sevärdheter – Egypten kryllar av riktigt gamla sevärdheter, som pyramider och konungagravar.
Hurghada

Restips för Egypten: Hurghada

Hurghada är en typisk turistdestination i Egypten. Här finns stora fina hotell med möjlighet till sol och bad vid fina stränder. Kontrasten är dock stor till miljön utanför murarna, där människor är betydligt fattigare och försäljarna är ganska påträngande. Det finns många intressanta utflykter att göra, som turer i öknen med fyrhjulsdrivna bilar och till staden Luxor, med alla historiska sevärdheter. (2005)

Luxor

Restips för Egypten: Luxor

Luxor är en stad vid Nilen, med många intressanta sevärdheter. Här kan man bland annat besöka Luxortemplet, Karnaktemplet och Konungarnas dal, där faraonerna begravdes. Man kan också ge sig ut på båtturer på den mäktiga floden Nilen. (2005)

Läs mer