Meny Stäng

På bilverkstad i Frankrike

Idag har vi spenderat hela dagen på en bilverkstad i Caen här i Frankrike. Jag försökte med enstaka ord och fraser på knagglig (och till stor del bortglömd) skolfranska och Peter förstärkte det hela med teckenspråk. Till slut blev det ytterligare konversation via Google Translate inne på verkstadens kontor… haha.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kylvattnet läcker

En del klagar på att det är svårt att klara sig på engelska i Frankrike, eller att människor här skulle var ”motvilliga” till att prata andra språk. Vår upplevelse är att många pratar engelska, men inte alla. De som inte gör det har dock varit tillsmötesgående på andra sätt, som här på bilfirman där vi kommunicerade via Google Translate.

Det mest akuta problemet vi har är att motorns kylvatten läcker ut genom ett hål i en slang. Vi har fått en tid imorgon bitti kl. 08:15 för att åtgärda det. Ni som är avundsjuka på våra sovmorgnar kan alltså andas ut: imorgon ska väckarklockan ställas tidigt!

Frankrike västkust

Prenumerera på vårt nyhetsbrev