Här presenterar vi våra restips för Österrike – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

Varför resa till Österrike?

  1. Vacker natur och friluftsliv – Österrike är magiskt vackert med höga blånande berg och gröna skogar. Om du gillar friluftsliv måste det vara fantastiskt här!
  2. Skidåkning – Det finns flera kända skidorter, som St Anton, Bad Gastein och Sölden, samt Alpbachtal som vi tyckte mycket om.
  3. God mat – I Österrike hittar du vällagad husmanskost som gulaschsoppa, men också fine dining och lokalt producerade delikatesser
  4. Intressant huvudstad – Vi har tyvärr inte besökt Wien, men här verkar finnas massor av arkitektur, musik och konst.
  5. Camping på väg till Sydeuropa – Vi har ofta stannat på fina campingar på väg till och från Sydeuropa.

Alpbachtal (Västra Österrike)

Alpbachtal i Österrike

Alpbachtal är ett stort och fantastiskt fint område för skidåkning på vintern, med nerfarter i olika svårighetsgrader. Ett lugnt område som passar bättre för familjer och par, än för festgänget. (2017)

Reith im Alpbachtal (Västra Österrike)

Mysig alpby

Reith im Ampbachtal är en mysig liten alpby i skidområdet Alpbachtal, med små hotell, restauranger och bagerier. Direkt från byn finns tillgång till ett antal liftar, och resten av skidsystemet nås med buss på tio minuter. (2017)

Campingar runt Innsbruck (Västra Österrike)

Camping Innsbruck

Runt Innsbruck finns flera olika campingar som passar när man är på genomresa. Samtidigt är flera av dem en upplevelse i sig, eftersom bergen är så vackra att man nästan tappar andan. (2009, 2011, 2015)

 

restips för österrike

Läs mer