Här presenterar vi våra restips för Österrike – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

Varför resa till Österrike?

  1. Vacker natur och friluftsliv – Österrike är magiskt vackert med höga blånande berg och gröna skogar. Om du gillar friluftsliv måste det vara fantastiskt här!
  2. Skidåkning – Det finns flera kända skidorter, som St Anton, Bad Gastein och Sölden, samt Alpbachtal som vi tyckte mycket om.
  3. God mat – I Österrike hittar du vällagad husmanskost som gulaschsoppa, men också fine dining och lokalt producerade delikatesser
  4. Intressant huvudstad – Vi har tyvärr inte besökt Wien, men här verkar finnas massor av arkitektur, musik och konst.
  5. Camping på väg till Sydeuropa – Vi har ofta stannat på fina campingar på väg till och från Sydeuropa.
Alpbachtal

Alpbachtal i Österrike

Alpbachtal är ett stort och fantastiskt fint område för skidåkning på vintern. Här finns massor av olika liftsystem och pister i olika svårighetsgrader. Det finns gott om restauranger, både i backarna och i byarna runt omkring. Perfekt för familjer och par som vill ha bra skidåkning i vacker natur, men inte det största feststället. (2017) Läs mer: Härlig skidåkning i AlpernaSkidåkning i Alpbachtal i Österrike, Snöyra, gluhwein och knödelÅka på skidresa i Österrike – så gör du!

Reith im Alpbachtal

Mysig alpby

Reith im Ampbachtal är en mysig liten alpby i skidområdet Alpbachtal. Här finns små mysiga hotell, bagerier, en ostbutik och butiker med både skidutrustning och mountainbikes. Direkt från byn finns tillgång till ett antal liftar och pister, och om man vill ha tillgång till resten av skidsystemet tar man enkelt en buss tio minuter. (2017) Läs mer: Reith – mysig alpby med lokala delikatesser, Redo för skidkning i ÖsterrikeHotell Pirchner Hof

Schwimmbad Camping Hall in Tirol

Schwimmbad Camping Hall är en trevlig ställplats/camping i Hall in Tirol, utanför Innsbruck. Här finns fina utomhuspooler där man kan bada med Alperna som bakgund. (2009)

Kranebitten, Innsbruck

Restipsför Österrke: camping i Innsbruck

Campingen Kranebitten i Insbruck är kanske en typisk ställplats för den förbi-resande, men samtidigt en upplevelse i sig! Bergen som reser sig bakom får en nästan att tappa andan. Restaurang finns också. (2011) Läs mer: Österrike, Innsbruck igen

Läs mer