Meny Stäng

Dags för en ny resa – till ett varmt resmål

Nu är det snart dags för oss att ge oss av på en ny resa, denna gången till ett varmt resmål. Vi skulle egentligen ha gjort en helt annan resa, men det blir inte alltid som tänkt. Nu blir det såhär istället!

Planen var att resa till Sharm el Sheikh igen …

Du kanske kommer ihåg att vi besökte Sharm el Sheikh på Sinaihalvön i Egypten tidigare i höstas. Vi blev positivt överraskade på flera sätt och uppskattade bland annat snorklingen i det kristallklara vattnet, den fartfyllda ökensafarin på fyrhjuling och den goda maten.

Vi tycker att det är skönt att få lite värme på vintern, men att resa över jul och nyår blir lätt väldigt dyrt, så vi bestämde oss därför för att istället resa före jul. Vi bokade en ny resa till Sharm el Sheikh med resebyrån 1001 Natt Resor, som skulle ha gått av stapeln nästa vecka.

Snorkling i Sharm el Sheikh

Det blev ingen resa till Sharm

För några dagar sedan fick vi beskedet om att 1001 Natt Resor gått i konkurs. Det var lite av en chock faktiskt och kändes så tråkigt. Förutom att vår egen efterlängtade resa gick upp i rök så kändes det väldigt trist att det gick som det gick för resebyrån.

Vi hade en väldigt fin resa med dem förra gången, och fick känslan att de verkligen ville arrangera bra resor. Ägaren brann för resmålet och för att få till resor med direktflyg från Stockholm. Men kanske var svenskarna för osäkra för att resa med en mindre och mer okänd resebyrå?

Vi vet egentligen inte vad som hänt, och har inte pratat med resebyrån. Vi vet bara att bolaget gått i konkurs, och att vi måste skicka in ett kravbrev till konkursförvaltaren för att få pengarna tillbaka.

Sharm el Sheikh

Istället blir det en resa till … Hurghada

Jag hade ju tagit semester en vecka och vi hade bespetsat oss på den här resan, så vad skulle vi göra nu? Peter sökte efter billiga resor med snar avgång och hittade platser till Hurghada i Egypten. För direktflyg från Stockholm, en vecka på All inclusive-hotell, transfer och 20 kg bagage per person betalar vi 4400 kronor per skalle. Inte så farligt, eller hur?

Vi besökte Hurghada 2005, och det var faktiskt vår första gemensamma resa. Det var en intressant resa med spännande utflykter, samtidigt som vi tyckte att försäljarna var ganska påfrestande. Det ska bli intressant att se vad vi tycker den här gången. Missa inte att följa oss här och på Instagram på @freedomtravelnews!

Har du varit i Hughada, vad tyckte du? Har du varit med om att bolaget du ska resa med går i konkurs?

Luxor
Vid Luxortemplet i Egypten 2005

Prenumerera på vårt nyhetsbrev