Meny Stäng

Island

Här presenterar vi våra restips för Island – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka.  Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Island?

 1. Magisk natur – Naturen är fantastiskt vacker och spännande med vulkaner, glaciärer, gejsrar och vattenfall.
 2. Bad i heta källor – Man kan bada i det stora kända badet ”Blå Lagunen” och man kan även bada i små källor mitt ute i naturen.
 3. Ridturer på Islandshäst – Ett fantastiskt sätt att uppleva naturen är att göra det från hästryggen.
 4. Bra restauranger – Island är bra på fisk och skaldjur och det finns många restauranger som vågar vara kreativa.
 5. Roligt nattliv – Trots att Reykjavik är en liten stad finns ett livligt nattliv med många uteställen som ligger nära varandra.

Goðafoss (Norra Island)

Godafoss

Goðafoss är ett 30 meter brett vattenfall, med ett 12 meter högt fall. Vattenfallet ligger strax öster om Akureyri. (1993, 2000)

Hverir (norra Island)

Hverir

Hverir är ett stort geotermiskt område fullt av kokande lera och heta källor. På vissa ställen är det 80 – 100 grader på marken. (2000)

Þingvellir nationalpark (Nordost om Reykjavik)

Thingvellir nationalpark

Þingvellir nationalpark, eller Tingvalla, är klassat som ett UNESCO världsarv. Platsen är historisk eftersom Alltinget träffades här, men också känt för sin geologiska skönhet. (1993, 2000)

Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik är en liten huvudstad, och ändå finns här flera intressanta sevärdheter, bra shopping och ett aktivt nattliv. (2012)

Restauranger i Reykjavik

Reykjavik bjuder på många restauranger med riktigt bra kvalitet. Här använder man lokala råvaror och experimenterar med influenser från hela världen. (2012)

Blå Lagunen, Grindavik (Sydvästra Island)

Blå lagunen

Blå Lagunen är et stort bad, där vattnet är naturligt uppvärmt. Badet ligger mellan Reykjavik och flygplatsen i Keflavik, och man tar sig enkelt hit med buss. (2012)

Eldhestar, Hveragerði (Sydvästra Island)

Islandshästar

Att rida är ett av våra bästa restips för Island – ett fantastiskt sätt att få uppleva Islands natur. Allra mest intressant är att uppleva det geotermiska landskapet från hästryggen. (2000, 2012)

Jökulsárlón (Södra Island)

Jökulsarlón

Jökulsárlón är en vacker issjö söder om glaciären Vatnajökull. Den här platsen gör sig verkligen för att ta magiska foton. (200o)

Västmannaöarna (Södra Island)

Västmannaöarna

Västmannaöarna är en mindre ögrupp söder om fastlandet, med den bebodda ön Hemön. Här bodde jag (Helena) ett år som utbytesstudent 1993! Här kan man se öns vulkan och den vackra naturen. (1992/1993, 2000)

 

 

Island

Läs mer

3 Kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Catarina säger:

  Tack för bra info

 2. admin säger:

  Catarina, trevligt om det kunde vara till nytta!

 3. Vi är ett företag på Island som hyr ut campers och mini campers. Om någon är intresserad av en sån resa så finns vi här:
  http://www.rent.is/
  På blogg delen kan ni hitta en massa nyttig information om att resa omkring på Island.
  Ha en trevlig semester!

Kommentera

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.