Meny Stäng

Island

Här presenterar vi våra restips för Island – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka.  Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Island?

 1. Magisk natur – Naturen är fantastiskt vacker och spännande med vulkaner, glaciärer, gejsrar och vattenfall.
 2. Bad i heta källor – Man kan bada i det stora kända badet ”Blå Lagunen” och man kan även bada i små källor mitt ute i naturen.
 3. Ridturer på Islandshäst – Ett fantastiskt sätt att uppleva naturen är att göra det från hästryggen.
 4. Bra restauranger – Island är bra på fisk och skaldjur och det finns många restauranger som vågar vara kreativa.
 5. Roligt nattliv – Trots att Reykjavik är en liten stad finns ett livligt nattliv med många uteställen som ligger nära varandra.
Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik är en liten huvudstad, och ändå finns här bra shopping, kul nattliv och restauranger med riktigt bra kvalitet. Missa framför allt inte restaurangerna Fish Market och Fish Company. Dessutom finns sevärdheter som konserhuset Harpa, Hallgrimskirkja och det minst sagt udda snoppmuséet. (2012) Läs mer:

Blå Lagunen

Blå Lagunen

Blå Lagunen är et stort bad, där vattnet är naturligt uppvärmt. Badet ligger mellan Reykjavik och flygplatsen i Keflavik, och man tar sig enkelt hit med buss. (2012) Läs mer: Blå Lagunen

Eldhestar, Hveragerði

Upplev Island från hästryggen - ett av våra bästa restips för Island

Att rida är ett av våra bästa restips för Island – ett fantastiskt sätt att få uppleva Islands natur. Hos Eldhestar i Hveragerði finns flera olika ridturer. Allra mest intressant är att komma upp bland bergen och uppleva det geotermiska landskapet. Här kan man bada i varma bäckar, även om det är kallt i luften! (2012) Läs mer: Ridtur på Island

Jökulsárlón

En vacker issjö söder om glaciären Vatnajökull. Den här platsen gör sig verkligen för att ta magiska foton. Tyvärr var jag (Helena) här innan jag hade digitalkamera, så vi kan inte bjuda på några bilder… (2002)

Västmannaöarna

Västmannaöarna är en mindre ögrupp söder om fastlandet. Den största ön (Hemön) är den enda som är bebodd. 1973 utrymdes hela ön efter ett halvårslångt vulkanutbrott, och efter det ändrade ön form. Man kan se vulkanen och den vackra naturen. Jag (Helena) bodde här ett år som utbytesstudent 1993, men eftersom jag inte hade digitalkamera har vi inga bilder. (1993, 2002)

Läs mer

3 Kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Catarina säger:

  Tack för bra info

 2. admin säger:

  Catarina, trevligt om det kunde vara till nytta!

 3. Vi är ett företag på Island som hyr ut campers och mini campers. Om någon är intresserad av en sån resa så finns vi här:
  http://www.rent.is/
  På blogg delen kan ni hitta en massa nyttig information om att resa omkring på Island.
  Ha en trevlig semester!

Kommentera

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.