Meny Stäng

Restaurang Guvat, Ksamil i Albanien

Vi hade fått samma restaurangtips av två helt oberoende personer. Alltså var vi ”tvungna” att testa restaurang Guvat här i Ksamil, Albanien. Och nu kan vi också rekommendera den här restaurangen! Utsikten över havet är helt grym och maten är både god och vackert serverad. Om du inte planerar att komma hit får vi fresta lite på avstånd …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Skaldjursplatta för två på restaurang Guvat

Vi slog på stort och beställde in en skaldjursplatta för två och en hel liter vitt vin. Innan maten kom in serverades vi gott bröd med en liten röra. Efter huvudrätten beställde vi varsin (enorm) efterrätt, varsin caffe macchiato och varsin whisky (den dyraste de hade). Hela kalaset slutade på 450 kronor totalt, vilket inte kan sägas vara mycket för en sådan här festmåltid.

Skaldjursplatta för två med räkor, blåmusslor och bläckfisk

Självklart kan man äta betydligt billigare här i Albanien, men vill man slå på stort är det också helt rätt ställe! Om du kommer när det är mycket folk måste du dock utrusta dig med en hel del tålamod. Personalen är trevlig och uppmärksam, men när vi var där kändes de underbemannade och hade svårt att hinna med.

Trots detta var vi mycket nöjda med vår kväll på restaurang Guvat. Utsikten över havet är helt fantastisk och vi åt vår godaste och lyxigaste måltid på länge.

Peter beställde en banana split - den största han någonsin sett. Själv beställde jag fruktsallad med glass.
Peter beställde en banana split – den största han någonsin sett. För min del blev det fruktsallad med glass.
Alla våra bästa tips om Albanien. Klicka på bilden!

Bra att veta

  • Ta dig hit: Restaurangen ligger mitt emot de tre små öarna i Ksamil, Ksamil 9706 Albanien
  • Priser: Medel (men prisläget i Albanien är lågt)
  • Typ av mat: Fisk och skaldjur, från Medelhavet, europeiskt, albanskt
  • Vegetariskt: Vegetariska alternativ finns.
  • Läs mer: Mer info hittar du på Tripadvisor.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev