Meny Stäng

Caminha, Portugal

Nu har vi, som sagt, kommit till Portugal! Vi står på en camping i den lilla staden Caminha, som ligger vid kusten allra längst i norr. Den här staden ligger faktiskt så nära spanska gränsen att vi får in spanskt internet på våra telefoner. Idag har vi promenerat runt lite i den här charmiga staden.

promenad i Caminha

Idag tog vi en promenad från campingen och in till Caminha, en promenad på någon kilometer längs med vattnet. Solen värmer skönt och nu känns det att vi verkligen är på väg söderut. Härligt! I den lilla staden Caminha njuter människor också av solen, och många sitter ute på stadens caféer. Utanför varenda hus vajar tvätten i vinden. När solen går i moln känns det lite kyligt, men det är förstås inte lika kallt som det verkar vara i Sverige just nu …

Caminha

Tvätten torkar i solen

Historisk stad

Caminha var från början en fiskeby, men förvandlades till en stad när Kung Alfonso 111 bestämde sig för att bygga en borg och befästa staden på 1200-talet. En av de viktigaste byggnaderna är Parish Church från 1488, som visar på övergången från gotiskt till renässans i Portugal. Andra historiska delar av staden är bland annat det stora torget med en fontän från 1551 och många byggnader från medeltiden och 1700-talet.

Caminha Portugal

Stadens klocktorn – öppningen leder till stadens historiska centrum

Camping Orbitur

Vi bor på en camping som heter Orbitur och som ligger precis vid havet. Härifrån promenerade vi in till stan, men det var en ganska lång promenad så man kanske skulle kunna säga att det är lagom cykelavstånd egentligen. Campingen är trevlig och här finns bland annat en liten bar och en liten butik. Det finns också WiFi, men det fungerar i stort sett bara runt baren. Intressant nog har vi lyckats surfa på spanskt nät, vi är ju så nära gränsen till Spanien!

Portugal, Camping Carminha

Camping Orbitur

Utsikt mot Caminha under promenaden in till stan

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.