Meny Stäng

Mat och dryck på Stora Nolia

Annons

På Stora Nolia-mässan i Piteå finns en hel hall som fokuserar på mat och dryck. Vi hittade dit igår och det var helt omöjligt att gå därifrån tomhänt, om man säger så.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Frossa i ost och korv

När man går runt i Mat & Dryck-hallen på Stora Nolia kan man verkligen frossa i ostar och korvar och annat gott. De olika utställarna står tätt och i varje monter kan man prova – och naturligtvis handla. Här finns massor av olika ostar, olika typer av rökt kött, korvar (som älgkorv, renkorv, vildsvinskorv och hjortkorv) och även sånt som bröd, oliver, nötter och godis.

Ost Stora Nolia
I Åsbergets gårdsmejeris monter fick vi bland annat prova den supergoda osten Blå Astrid och en dragonmarinerad fetaost gjord på getmjölk
Ostar
Vi hittade också en riktigt god ost med mycket smak i Stompetorens monter
Korvar
En korv kanske?
Naughty nuts
Hos ”Naughty Nuts” fanns inte bara nötter utan också bakverk och torkad frukt

… eller öl, vin och pintxos

I mitten av hela den stora mat och dryckes-hallen finns ett öl- och vinprovningsområde. Här finns både öl och vin, och dessutom olika sorters pintxos, det vill säga som tapas fast på bröd.

Öl
Lokala ölsorter från Tjers bryggeri i Överkalix, Beer Studio i Umeå och Pite bryggeri i Piteå
Pintxos
Den glada och trevliga tjejen i Pintxos-baren Tapas de Papá berättade hur man hanterar stressen när kassaapparaten går sönder mitt i rusningen …

Fick något följa med hem?

Vi kunde naturligtvis inte låta bli att handla! Vi fick med oss flera goda ostar, vildsvinskorv, rökt sidfläsk, stora kapris och gahkku (samiskt tunnbröd), vilket resulterade i en fantastiskt god buffémiddag. Det var förvisso inte helt gratis att handla på mässan, men allt smakade mycket bra.

Middag Nolia
Middag med en massa plock från Mat och dryckes-hallen på Nolia

Översta bilden: Ostar från Åsbergets gårdsmejeri på Stora Nolia-mässan

Alla våra bästa tips om Norrbotten: Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev