Meny Stäng

Lissabon – bland spårvagnar och kullerstensgator

Idag har vi strosat runt hela dagen i Lissabon, tillsammans med Åsa, Sverker, Frida och Jonna (som du kan läsa mer om på bloggen Bortugal). Lissabon är en charmig stad med ljusa och pastellfärgade hus, som är slitna och vackra på samma gång. Överallt ser man snirkliga små balkonger översållade med krukväxter, tvätt som hänger på tork i långa rader och graffiti, som ibland är konstnärlig och kreativ, men desto oftare rent klotter.

Tomtar och Jesusbarn

Eftersom det är jul- och nyårshelg är stan dessutom fylld av tomtar och röda flaggor med Jesusbarn. Kullerstensgatorna lutar brant uppåt och neråt och de små fullbelagda spårvagnarna stretar på i branterna. Vi har haft en solig och fin dag i Lissabon och kunde njuta både av lunch på en trevlig uteservering och kaffe och glass i en grön park. Vi kan inte riktigt sätta fingret på varför, men vi gillar den här staden!

Lissabon

Portugal Lissabon

Lissabon Portugal

© 2017 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.