Meny Stäng

Redo för skidåkning i Österrike

Nu är vi framme i Alpbachtal i Tirol och redo för skidåkning i Österrike. Vi mötte upp våra vänner Lennart och Beata i en taxi igår morse och sedan flög vi Stockholm – Berlin – Innsbruck. Därifrån blev det taxi en sträcka, och på eftermiddagen var vi framme på ett mysigt hotell med riktig österrikisk känsla. Idag blir det åka av!

Hotell med österrikisk känsla

Vi har checkat in på det 4-stjärniga hotellet Pirchner Hof i Alpbachtal Tirol. Vi har ju aldrig varit i Alperna, så vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss, men det är lugnt, fräscht och mysigt. Det känns nästan som att vara i svenska fjällen, fast lite mer spännande! Och lite mer österrikiskt förstås. Du vet, hus med långa träbalkonger och dekorativa målningar på ytterväggarna.

Vi får nog berätta mer om hotellet så småningom, men så länge kan vi visa vårt mysiga rum och vår fina utsikt. Vi har halvpension, och det innebär att det ingår frukost och middag. Om man befinner sig här på dagtid finns det dessutom en buffé med soppa, bröd, pastasallad och bakelser, som man fritt kan plocka från när man vill. Inte fel alls när vi kom från flyget igår!

Hotellrum Österrike
Mysigt och fräscht hotellrum med utsikt över bergen
Skidåkning i Österrike
Utsikten från vår balkong är det inget fel på

Laddar för skidåkning i Österrike

Idag är det alltså dags för vår första tur i skidbacken. Det går en fri buss från hotellet till liftsystemen, och sedan är det “bara” att ge sig ut. Vi har kikat på kartor över pisterna, och det finns ju hur mycket backar, liftsystem och restauranger som helst. Detta ska verkligen bli sååå spännande!

Håll tummarna för att vi kommer ihåg hur man står på ett par skidor och för att jag – som är höjdrädd – ska klara av kabinbanorna. Berätta gärna om du varit i Alperna och vad dina erfarenheter är! Vi återkommer med nya rapporter imorgon.

Skidsystem i Alperna
Hur ska man välja bland alla de här pisterna???

Delar av denna resa ingick i en pressresa. Bilderna, tankarna och åsikterna är som vanligt våra egna.