Meny Stäng

Färja till Tallinn – vad du inte ska missa

Om du följer vår blogg vet du att vi reste med färja till Tallinn under påskhelgen. Vi åkte dit med Tallink Silja Line – på ditvägen med fartyget Victoria och på hemvägen med Baltic Queen. Här kommer en recension som innehåller både en tumme ner (irritation!) och en tumme upp (waow, fantastiskt!). Har du åkt med de här färjorna? Vilka är dina erfarenheter?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Färja till Tallinn: Hytterna

På Victoria provade vi en DeLuxe-hytt. Extra trevligt med dubbelsäng och minibar med förfriskningar, som ingår. På Baltic Queen hade vi en A-hytt, med två nerfällbara enkelsängar. Inte så spännande kanske, men ok.

Hytt Victoria
Vi sov gott i DeLuxe-hytten på Victoria

Maten

Både på dit- och hemresan valde vi buffén. För 336 kr får man plocka från ett stort buffébord inklusive fri tillgång till öl och vin. Sushin var ingen höjdare, men bordet med ”Nordic fish” smakade bra. Vill man inte ha buffé finns det bland annat också en grillrestaurang och en gourmetrestaurang.

Buffé Victoria
Påskmiddag med nubbe vill man förstås ha på en påskkryssning!

Hänget

Vi tog en Irish coffee i en bar och somnade tidigt, så vi har ingen aning om det blev någon feststämning på båten, haha. Vi hann däremot med ett varv i taxfree-butiken och måste säga att vi fick riktigt bra hjälp från kunnig och engagerad personal när vi skulle välja whiskey. Vi måste också säga att det var oväntat låga priser!

Cigarrklubben
Utsikt mot livbåtarna från cigarrklubben på Baltic Queen

Tummen ner: WiFi

Vår tumme ner går till WiFi ombord. På biljetten står tydligt att det ska finnas WiFi och på väg till Tallinn, på Victoria, hade vi faktiskt internet. På vägen hem, med Baltic Queen, var det däremot totalt dött. När vi frågade i receptionen fick vi ett avmätt och oengagerat svar som gick ut på att det var för mycket folk på båten (haha, skulle vi ha åkt ensamma eller?) och att vi väl kunde festa lite istället. Tråkigt bemötande och dålig service!

WiFi Baltic queen
Det stod tydligt att det skulle finnas WiFi, men det gjorde det inte …

Tummen upp: Specialfrukost

Vi avslutar med det positiva! På vägen till Tallinn testade vi ”Specialfrukost”, som serveras i en mindre restaurang bredvid den stora frukostbuffén. Betyget är: Den bästa bufféfrukost vi ätit någonsin. Lite mindre än den vanliga, men vilken kvalitet! Waow!

Mousserande vin, riktigt god kallrökt och varmrökt lax, ankleverpaté, skagenröra, riktig sikrom, karelska piroger med äggsmör, lyxiga frukostflingor, färsk frukt, små bakverk …  Specialfrukosten ingår i DeLuxe-hytten och kostar annars 170 kr (jämfört med 110 kr för den vanliga frukostbuffén). Om man vill lyxa till det och uppskattar en god frukost är det definitivt värt det!

Specialfrukost
Godaste frukosten ever! Riktigt lyxig morgon på vår resa med färja till Tallinn
Alla våra bästa tips om Estland. Klicka på Bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev