Meny Stäng

Winterfell – att besöka Game of Thrones i Nordirland

Annons

Vi har fortsatt norrut längs kusten i Nordirland, förbi den ena utsikten som är vackrare än den andra. Husen är pittoreskt söta, naturen är intensivt grön och precis överallt ser vi får och hör fåglar som kvittrar. Denna gröna ö är som en saga i sig självt, men igår bestämde vi oss dessutom för att besöka sagostaden Winterfell, som egentligen är en plats i TV-serien Game of Thrones. Att man valt att spela in många scener här i Nordirland är dock inte svårt att förstå!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Norrut Längs kusten i Nordirland

Om du läste vårt förra blogginlägg vet du att vi startade vår resa på Irland i Dublin, och ganska snabbt fortsatte till den lilla staden Rostrevor i Nordirland där vi fixade praktiska saker, som att köpa simkort. Sedan då? Jo, vi fortsatte norrut längs de vackra kustvägarna. Vårt mål var slottet Castle Ward, där vi vet att man spelat in flera scener från TV-serien Game of Thrones.

Irländsk kustväg
Norrut längs vägarna i Nordirland
Irland östkust
Husen här ser väldigt brittiska ut, eller hur?

Delamont Country Park Camping

En sak som var riktigt bra när man hyrde husbil via Bunk Campers var att man fick med tre kataloger över campingar på Irland, och dessutom ett rabattkort för campingar som ingår i “The Camping and Caravanning Club”. En av dessa, Delamont Country Park, råkade ligga nära Castle Ward, och därför valde vi den. En riktigt trevlig camping, med hjälpsam personal!

Vi hann inte se oss om ordentligt i området (vi ville ju se Castle Ward!), men för den som vill finns här en stor park med vandringsleder, damm med fåglar, aktiviteter för barn och olika events.

Delamont Country Park camping
Delamont Country Park camping
Camping Irland
Härligt väder!
Nordirland karta
Vår väg norrut genom Nordirland – campingen och slottet

Stopp längs vägen

Det var inte långt mellan campingen och Castle Ward, och ändå var vi tvungna att stanna flera gånger. “En vacker bro!”, ropar någon av oss. Eller “kolla svanar!”. Det är så otroligt vackert överallt, så ibland är det svårt att komma framåt …

Irland bro
Just när vi skulle fota bron kom en svan flygande under den!
Svanar
Det visade sig vara gott om svanar i området!

Castle Ward – slottet där scener från winterfell spelats in

Då var det äntligen dags att se Castle Ward och omgivningarna runt om, där flera scener från TV-serien Game of Thrones spelats in. Områden har varit inspelningsplats när man filmat scener från Winterfell, där Robb Stark, King of the North, bor i serien. Det är inte vid själva slottet man filmat, men slottet i sig är mäktigt och ligger i en otroligt vacker miljö.

Castle Ward
Castle Ward
Stort träd
Det här trädet har antagligen några år på nacken?
Den gröna ön!
Grönt är skönt!

Att besöka Game of Thrones i Nordirland

När man filmat för Game of Thrones är det vid The Farmyard, som också ligger på området. Även om vi inte helt tydligt kände igen oss från filmen är det väldigt lätt att förstå att man valt det här området för filminspelning. De gamla murarna och tornen ser ut som från en fantasivärld, och ligger dessutom i ett område med sagolikt grön natur, uråldriga träd och intensivt fågelkvitter. Är man inte intresserad av film kan man komma hit bara för att vandra, cykla eller rida längs de olika lederna.

Välkommen till Winterfell och Game of Thrones i Nordirland!
Välkommen till Winterfell och Game of Thrones i Nordirland!
Vi testar att besöka Game of Thrones och "Winterfell", så gott det nu går ...
Vi testar att besöka Game of Thrones och “Winterfell”, så gott det nu går …
Winterfell Castle Ward
Som att komma till en annan tid!
Game of Thrones i Nordirland
Inte svårt att förstå att man velat spela in film här!
Alla våra bästa tips om Irland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev