Meny Stäng

Maszoperia – fin camping på halvön Hel i Polen

Annons

Nu har vi hittat till en trevlig camping på halvön Hel i Jastarnia, ungefär halvvägs ut på landtungan Hel vid den polska kusten. Camping Maszoperia ligger som många andra campingar här, på insidan av landtungan. Här finns långa vackra sandstränder och gott om kite-surfare.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Sverige till Hel i Polen

Vi startade vår resa till Polen genom att ta Polferries M/F Scandinavia från Nynäshamn mot Gdansk. Robin och Alexandra träffade vänner i färjekön, så det blev en trevlig kväll tillsammans med dem. Klockan ett nästa eftermiddag kunde vi rulla av i Polen. 

Krakowresor

Efter att ha fyllt på matförråden körde vi direkt mot landtungan Hel. (Kolla gärna på kartan! Hel är en lång smal landtunga med 4 mil sandstrand på båda sidor.) Här har vi nu trängt in vår husbil bland massor av andra campare.

Polen-färja
Peter, Helena och Robin på färjan mot Polen

Stor fin camping på halvön Hel

Camping Maszoperia är en stor camping med plats för många husbilar och husvagnar. Mest är det husvagnar här, vilket kanske beror på att många polacker själva har husvagn. Här finns stora och bra servicehus, en liten restaurang som är riktigt trevlig och en butik där man kan hitta lite enklare matvaror.

Det är mest polacker här på campingen, även om vi också hört några tyskar. Det är många barnfamiljer, men också mycket ungdomar. För barnfamiljerna finns en fin sandstrand och många av ungdomarna är här för att kite-surfa, vilket nästan är omåttligt populärt här.

Maszoperia, fin camping på halvön Hel i Polen
Camping Maszoperia

Kite-surfing på Camping Maszoperia

Kite-surfing är verkligen populärt här! Vart man än vänder blicken ser man de färgglada seglen som fyller luften. Det är både barn, ungdomar och vuxna som surfar, och det finns gott om surf-skolor. Det blåser bra här samtidigt som det är långgrunt, så det är ett perfekt ställe att lära sig surfa.

Camping Maszoperia

Långa sandstränder

Om man går ut från campingen kan man genom en kort promenad ta sig till den strand som ligger på landtungans yttersida. Man går helt enkelt över vägen och en kort promenad genom skogen på andra sidan. Skogen är intensivt grön, och efter bara några få minuter öppnar den sig för stranden på andra sidan.

Den här sandstranden är magiskt vacker och det är lätt att tro att man befinner sig någon helt annanstans i världen. Möjligtvis med undantag för vädret. Om det är riktig sommarvärme är det perfekt att sola och bada här. Om det däremot är lite svalt eller blåsigt är det varmare och mer stilla att sola och bada på landtungans insida.

Grön skog
Halvön Hel

Mys i husbilen

Vi har både haft regn och sol och ett tag formligen öste regnet ner. Då är det mysigt att kura inne i en torr och bekväm husbil. Det blev bland annat några partier spel …

spela spel

Mer att se och göra i Polen

Det finns förstås mycket mer att se och uppleva i Polen, inte minst längs den fina kusten. Nedan hittar du massor av reportage med tips och inspiration.

Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev