Meny Stäng

Nit del Foc – Night of Fire

Igår kväll blev vi bjudna på sangria och grillade hamburgare hemma hos Eva och Peter här i Valencia. Perfekt uppladdning för Nit del Foc – Night of Fire, som alltså är det största fyrverkeriet under festivalen Las Fallas. Eva och Peter hade en svensk kompis på besök och hade också bjudit över ett par ryska vänner, och det blev en väldigt trevlig kväll. Efter middagen begav vi oss (genom regnet!) mot platsen för fyrverkerierna, med några stopp i partytält och på barer längs vägen…

Nit del Foc – Night of Fire

Det har varit fyrverkerier varje kväll de senaste dagarna, men onsdagsnattens skådespel är något extra. Vid 01:30 på natten samlades massor av människor vid Paseo de la Alameda för att se det avslutande och mest mäktiga fyrverkeriet under Las Fallas.

Över 2,5 ton krut användes och fyrverkeriet pågick under 20 minuter. Och ja, det var nog det mäktigaste fyrverkeri vi sett. Men tro inte att festivalen är över för det! Idag (torsdag) är det dags för “Cabalgata del Fuego” (eldparaden) och “La Crema” – den stora bränningen av statyerna mitt inne i stan. Så, stay tuned!

Nit del foc

Peter, Eva, deras kompis Mange och Helena under ett stopp på väg mot fyrverkerierna

Nit del foc fyrverkerier