Meny Stäng

Skaldjur i Smögen – Sveriges härliga västkust

Naturligtvis vill man passa på att äta skaldjur i Smögen. Här ska ju finnas de allra bästa skaldjuren, och är det något vi verkligen älskar så är det räkor, kräftor, krabba och sånt. Dimman är tät som du ser och det är ganska kallt i luften, men vad gör det när man kan kalasa på härliga skaldjur?

Med husbilen i Smögen

Vi står med husbilen i Smögen, på en helt vanlig parkeringsplats precis vid vattnet och alla bodarna. Vi var här även förra året, och ville gärna komma tillbaka. Vi är definitivt inte ensamma om att stå just här med husbilen så det verkar gå bra, i alla fall såhär på lågsäsong.

På högsäsong kanske det är annorlunda, för då kan jag tänka mig att det är fullt här. Det finns ingen service här (förutom en soptunna), men vi klarar oss bra ändå. Bilen är laddad med el och vi har vatten i tankarna.

Dimman ligger tät idag, men havsluften är ändå frisk att andas. Vi har promenerat bland klipporna och lekt lite med kameran. Det blev bland annat några bilder på oss själva!

Husbilar Smögen
Peter
Helena

Fest på skaldjur i Smögen

Det är bara en kort promenad från parkeringen, där vi står med husbilen, till Göstas fisk där man kan handla alla fina skaldjur. Till lunch blev det varsin räkmacka med en öl. Sååå himla gott! På kvällen kalasade vi på räkor, havskräftor och krabba. De irländska krabborna var lite små och tråkiga faktiskt, men räkorna och havskräftorna var fantastiskt goda. En riktig fest!

Göstas
Här på Göstas handlar vi våra skaldjur i Smögen
Räksmörgås
Räkmacka till lunch
Havskräftor och andra skaldjur i Smögen
Kungen av havskräftor?
Alla våra bästa tips om semester i Bohuslän

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!